Najnovije vesti

PUCNJAVA U SRPSKOM NASELJU KOD SEVERNE MITROVICE: Ispaljen rafal iz vozila u pokretu, Srbi uznemireni, ponovo na meti posle 4 dana
Foto: Youtube Printscreen

kim

PUCNJAVA U SRPSKOM NASELJU KOD SEVERNE MITROVICE: Ispaljen rafal iz vozila u pokretu, Srbi uznemireni, ponovo na meti posle 4 dana

SRBI NA KIM
23:06h

Nepoznati napadači ispalili su večeras rafal u vazduh u srpskom delu multietničkog sela Suvi Do kod Severne Mitrovice gde je pre samo nekoliko dana pretučen petnaestogodišnji Lazar Milutinović.

Predstavnik Srba u Suvom Dolu Mićo Kragović navodi da je pucnjava uznemirila žitelje gornjeg dela sela u kojem su naseljeni isključivo Srbi.

- Iz vozila u pokretu večeras posle 17 sati ispaljen je rafal u vazduh što je uznemirilo ovdašnje Srbe i što je još jedan vid psihičkog pritiska na nas. Dok smo istrčali iz kuća vozilo je u mraku velikom brzinom nestalo u pravcu donjeg dela sela. Nije prošlo ni pet dana, a ponovo smo na meti. Lazar, dečak od 15 godina, pretučen je samo zato što je srpsko dete. Četvorica su ga tukla, a navodno jedan Albanac je priveden - rekao je Kragović za Politiku.

U selu Suvi Do kod Severne Mitrovice na KiM unazad nekoliko godina nepoznati počinioci su u više navrata lomili prozore i vrata na ambulanti i ispisivali uznemiravajuće grafite na albanskom jeziku.

U multietničkom selu Suvi Do živi oko 250 Srba u potpunom albanskim okruženju. Donji deo sela je naseljen isključivo Albancima, a okružuju ga albanska sela Gušavac, Vinarce i Vidomirić.

(Kurir.rs/Kosovo online/Foto:Ilustracija)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja