Najnovije vesti

SRAMNA PROVOKACIJA U BUJANOVCU: Lokalni političari ponovo položili cveće na spomenik komandantu ALBANSKIH TERORISTA (VIDEO)
Foto: Printscreen, Printskrin/Facebook

skandal

SRAMNA PROVOKACIJA U BUJANOVCU: Lokalni političari ponovo položili cveće na spomenik komandantu ALBANSKIH TERORISTA (VIDEO)

Politika

Velika sramota u Bujanovcu!

Prvi čovek opštine Nagip Arifi danas je u Velikom Trnovcu na 23. godišnjicu formiranja terorističke OVPMB odao poštu i položio cveće na spomenik Ridvanu Ćazimiju, poznatijem kao Komandant Leši, jednom od komandanata te paravojne jedinice koja je delovala na jugu Srbije.

Ćazimi je poginuo 2021. godine u sukobu sa državnim snagama bezbednosti.

Svečano su otkriveni i spomenici poginulih pripadnika OVPMB u Dobrosinu i Končulju.

Obeležavanje godišnjice organizovalo je Udruženje veterana OVPMB.

Zamenik predsednika opštine Bujanovac Šćiprim Musliju poručio je na Fejsbuku da će spomenici "čuvati sećanje na žrtvu stradalih" i budućim generacijama pokazivati gde je "počela nova istorija" Preševske doline.

Oslobodilačka vojska Preševa, Medveđe i Bujanovca bila je teroristička paravojna formacija koja se borila za otcepljenje opština sa albanskom većinom na jugu zemlje. Formirana je nakon sukoba na KiM, a rasformirana 2001. godine i mnogi pripadnici nisu odgovarali za ubistva i druge zločine koje su počinili.

(Kurir.rs)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja