SUVODOLČANI PREKLINJU ZA POMOĆ! Da li čekamo POGROM? Meštani Suvog Dola: SVE je van kontrole! Ne planiraju nam ništa dobro
Suvi Dol, Foto: AP/Visar Kryeziu, AP/Marjan Vučetić

očaj i nemoć!

SUVODOLČANI PREKLINJU ZA POMOĆ! Da li čekamo POGROM? Meštani Suvog Dola: SVE je van kontrole! Ne planiraju nam ništa dobro

SRBI NA KIM -

U multetničkom selu Suvi Dol nadomak Kosovske Mitrovice u poslednjih sedam dana desila su se tri incidenta koja su u velikoj meri izazvala zebnju i zabrinutost preostalih Srba. Poslednji u nizu desio se kada je grupa Albanaca kamenovala automobil kojim je upravljao Srbin, Saša Blažić, inače bivši pripadnik takozvane kosovske policije, koji tek pukom srećom nije povređen. On je slučaj prijavio policiji, a počinioci još nisu identifikovani.

Suvi Dol
foto: Kurir tv

Branko Radovanović meštanin Suvog Dola podelio je sa ekipom Kurir TV, šta se to izdešavalo u poslednjih sedam dana.

- Ovde je ranije bila nadležnost severnog dela albanske policije, saradnja je bila odlična i reagovalo se brzo. Međutim, bez pitanja, doneta je odluka da nadležnost pripadne južnom delu policije, što je sumnjivo, jer je sve teklo kako treba, tako da je to sada sve van kontrole, a meštani nemaju vere u pripadnike policije koji su čisto Albanci. Tada su bili pripadnici i srpske i albanske policije. A sada, dok stignu na mesto problema, te ne razumeju srpski, pa nemaju prevodioca, a naši meštani ne razumeju albanski... - rekao je Radovanović.

Otac nedavno pretučenog dečaka Lazara Milutinovića, Zlatko, istakao je da se sve radi sa jasnim planom i ciljem, i da ništa nije slučajno.

- Ovo je treći slučaj za nepunih sedam dana! Vrši se ogroman pritisak. Da li oni imaju cilj da zapalše ljude, da pobegnu, ali čim se vrši ova represija, sigurno ne planiraju ništa dobro - rekao je Milutinović.

02:06

Suvi Dol kurir

A da li će Srbija, pored svojih diplomatskih "inicijativa" adekvatno reagovati i zaštiti svoje građane i državljanine, pitanje je, na koje, u proteklih sedam dana, niko nema odgovor.

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track