OPLJAČKANE KUĆE POVRATNIKA U OPŠTINI ISTOK: Napadi jasna poruka albanskih ekstremista (FOTO)
Foto: Kancelarija za KiM

Kancelarija za Kosovo i Metohiju

OPLJAČKANE KUĆE POVRATNIKA U OPŠTINI ISTOK: Napadi jasna poruka albanskih ekstremista (FOTO)

SRBI NA KIM -

Kancelarija za Kosovo i Metohiju saopštila je da su juče u selu Ljubodža, opština Istok, opljačkane kuće povratnika Marinka Blagojevića i Tomislava Radivojevića, ukazujući da se talas nasilja na srpske povratničke porodice na Kosovu nastavlja.

"Pre samo nekoliko dana, tokom božićnih praznika u ovom malom selu obijene su još dve kuće Žarka Zarića i Radomira Ristića, a na meti napada od početka ove godine našao se i dom Miodraga Kostića iz Plemetine", podseća se u saopštenju Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

KiM, Kosovo, pljačka, opljačkane kuće
foto: Kancelarija za KiM

Kako se navodi, takvi učestali napadi na miran srpski narod koji samo želi da živi u svojim domovima, posebno na povratnike koji su najosetljivija kategorija stanovništva, više je nego jasna poruka albanskih ekstremista da oni ne žele da grade miran suživot i da čine sve da Srbe zaplaše i proteraju.

Dodaje se da ni političari u Prištini ne pokazuju dobru volju da se incidenti sankcionišu, već naprotiv u svojim izjavama targetiraju Srbe i tako generišu nasilje na terenu, a svaki potez koji čine služi da život i opstanak Srba na Kosovu bude nemoguć.

1 / 7 Foto: Kancelarija za KiM

Kancelarija za Kosovo i Metohiju uporno ukazuje predstavnicima međunarodnih organizacija koji deluju na prostoru Kosova na ugroženost srpske zajednice na tom prostoru, posebno na težak položaj povratnika.

"Nastavićemo sve intenzivnije da se zalažemo za trajni mir i bezbedan život našeg naroda na Kosovu i Metohiji", poručeno je u saopštenju.

Kurir.rs/Kancelarija za KiM

Bonus video:

01:29

EVO KOLIKI PROCENAT SRBA JE NAPUSTIO KOSOVO! Stručnjaci o ugrožavanju našeg naroda: Albanci su ušli u crkvu, obukli mantiju...

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track