BEZ DUGA PREMA DOBAVLJAČIMA: Kraljevačka Toplana spremno dočekuje zimu!

Građani bezbrižni

BEZ DUGA PREMA DOBAVLJAČIMA: Kraljevačka Toplana spremno dočekuje zimu!

Srbija -
Kraljevačka Toplana u svom sistemu ima priključenih 8.500 stanova i1.000 poslovnih prostora. Domaćinstva ukupno duguju za grejanje oko 75 miliona, dok pravna lica duguju oko 25 miliona dinara

KRALJEVO - Toplana iz Kraljeva spremno čeka zimu, kao jedna je od retkih u Srbiji koja ne duguje dobavljačima energenata, iako joj stanovništvo i privreda duguju oko 100 miliona dinara.

Prošle godine buru u javnosti izazvalo je povećanje cene grejanja za40 odsto, ali je prema rečima Dragan Arsenijevića, direktora JEP"Toplana", do poskupljenja je moralo da dođe, jer dve godine pre togacene nisu menjane, a energentni su konstantno poskupljavali.

Arsenijević kaže da je preduzeće zbog toga danas bez dugova, a građani neće morati da brinu o grejanju do kraja sezone.

"Toplana je spremna kao i svake godine. Tehnički, svi remonti suodrađeni. Rade se dva toplovoda koji su iz KFW programa, i oni će sedo početka grejne sezone delimično završiti. Što se tičeenergentske snabdevenosti, gas i mazut su spremljeni, tako da nemanikakvih razloga da se kasni sa početkom sezone", kaže Arsenijević.

Zbog poskupljenja energenata JEP "Toplana" će uputiti predlog Gradskom veću Kraljeva da se cena grejanja i ove sezone poveća za nekih tri dinara po kvadratu, ističe direktor Toplane.

"Taj uticaj poskupljenja gasa i struje nije veći od četiri odsto,ali videćemo sa osnivačema kakav će dogovor biti", kaže DraganArsenijević.

Kraljevačka Toplana u svom sistemu ima priključenih 8.500 stanova i1.000 poslovnih prostora. Domaćinstva ukupno duguju za grejanje oko 75 miliona, dok pravna lica duguju oko 25 miliona dinara.

U poslednje dve godine oko 300 stanova je isključeno iz sistema daljinskog grejanja zbog neplaćenih računa, dok se još oko 500 sprema da bude isključeno, jer duguju preko 50.000 dinara.Cena kvadratnog metra grejanja za stanove je 83,5 dinara, a zaposlovni prostor 250,5 dinara, plus pripadajući PDV od osam odsto.Primera radi, za stan od 60 kvadrata, mesečni račun za grejanjeiznosi 5.500 dinara.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track