BLACE: Prvaci o saobraćaju učili u autobusi koji ih je vozio ulicama!
Foto: Milen Đorđević

POKRETNA UČIONICA

BLACE: Prvaci o saobraćaju učili u autobusi koji ih je vozio ulicama!

Srbija -
Na današnjem času naučili smo dosta toga o ponašanju putnika u autobusu, nekim osnovnim pravilima saobraćaja i mnogo nam je bilo lepo na današnjem času, rekli su učenici I/1 odeljenja Osnovne škole Stojan Novaković iz Blaca
1 / 9 Foto: Milen Đorđević

BLACE- Učenici odeljenja I/1 osnovne škole „ Stojan Novaković“ iz Blaca danas su na času održanom u autobusu „Jugoprevoza“ učili o saobraćaju. Idejni tvorac ovog kreativno-edukativnog časa bila je učiteljica Biljana Simić, koja je i ovoj generaciji svojih učenika čas o bezbednosti u saobraćaju održala u autobusu, kako bi prvaci kao direktni učesnici u ulozi putnika lakše shvatili ovu tematiku.

Čas je osmišljen tako da se deca kroz vožnju autobusom ulicama Blaca na originalan način edukuju o osnovnim pitanjima vezanim za bezbednost u saobraćaju i naišao je na oduševljenje svih dvadeset četvoro prvaka odeljenja I/1, koji su na ovaj način proširili svoja znanja o saobraćaju i ponašanju učesnika u saobraćaju.

- Na današnjem času naučili smo dosta toga o ponašanju putnika u autobusu, nekim osnovnim pravilima saobraćaja i mnogo nam je bilo lepo na današnjem času, rekli su učenici I/1 odeljenja Osnovne škole „Stojan Novaković „ iz Blaca.

Čas o bezbednosti u saobraćaju protekao je u prijatnoj atmosferi, a vožnja kroz ulice Blaca autobusom „Jugoprevoza“ bila je upotpunjena i veselom pesmicom prvaka.

Kako nam je učiteljica Biljana Simić rekla, ovakav edukativno-zabavni čas nije novina za njene učenike, jer je i predhodna generacija njenih učenika imala mogućnost da se na ovakav način upozna sa pitanjima vezanim za saobraćaj.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track