Venci na spomenik poginulima u Prvom svetskom ratu
Foto: Tanjug

Da se nikada ne zaboravi

Venci na spomenik poginulima u Prvom svetskom ratu

Srbija -
Polaganje venaca samo je deo današnjeg obeležavanja 9. novembra - Dana grada, koji se proslavlja u znak sećanja na taj datum 1918. godine kada je srpska vojska predvođena majorom Vojislavom Bugarskim ušla u Novi Sad

NOVI SAD - Predsednik Skupštine grada Novog Sada Siniša Sević danas je povodom obeležavanja 9. novembra - Dana Novog Sada položio venac na spomenik kod Uspenske crkve podignut u čast borcima poginulim u Prvom svetskom ratu.

Pored predsednika Skupštine grada, vence su položile i delegacije Saveza udruženja potomaka ratnika Srbije od 1912. do 1918. i Udruženje potomaka ratnika Novog Sada iz tog perioda.

Sević je tom prilikom rekao novinarima da Novi Sad sledi slobodarske tradicije svojih sugrađana iz prethodnih vekova.Novi Sad je slobodarski grad i čvrsto stoji na temeljima antifašizma, a današnje obeležavanje jedan je od najvećih dokaza slobodarske tradicije grada, rekao je Sević.

Polaganje venaca na spomenik borcima palim u Prvom svetskom ratu samo je jedan segment današnjeg obeležavanja 9. novembra- Dana grada, koji se proslavlja u znak sećanja na taj datum 1918. godine kada je srpska vojska predvođena majorom Vojislavom Bugarskim ušla u Novi Sad.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track