RADIKALI NA VLASTI: SPS raskinuo saradnju sa SNS u Malom Zvorniku

Političko tumbanje

RADIKALI NA VLASTI: SPS raskinuo saradnju sa SNS u Malom Zvorniku

Srbija -
Na sednici Skupštine opštine uspostavljena je nova vladajuća koalicija sa 16 od 29 odbornika, a pored SPS-a i SRS-a čine je Jedinstvena Srbija (JS) i Grupa građana "Za Mali Zvornik - Živorad Jokić"

MALI ZVORNIK - Socijalistička partija Srbije (SPS) u Malom Zvorniku raskinula je saradnju sa Srpskom naprednom strankom (SNS) i ušla u koaliciju sa Srpskom radikalnom strankom (SRS).

Na sednici Skupštine opštine uspostavljena je nova vladajuća koalicija sa 16 od 29 odbornika, a pored SPS-a i SRS-a čine je Jedinstvena Srbija (JS) i Grupa građana "Za Mali Zvornik - Živorad Jokić".

Pored naprednjaka, u opoziciju su i URS, DS i DSS. Prema koalicionom dogovoru, socijalisti su pored dosadašnjeg predsednika opštine Miodraga Lazića, dobili mesto zamenika predsednika opštine, na koje je došao Bogdan Dukić, umesto naprednjaka Zorana Jevtića.

JS je zadržao mesto predsednika lokalnog parlamenta, a Grupa građana zamenika predsednika, dok su radikalima pripala dva mesta u opštinskom veću.

U susednoj opštini Krupanj, socijalisti su takođe raskinuli koaliciju sa naprednjacima i od 12. novembra dele vlast sa starim saveznicima DS i DŠ.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja