Prijepolje: Deca iz vrtića Duga na testu za tuberkulozu
Foto: Tanjug

Pregled

Prijepolje: Deca iz vrtića Duga na testu za tuberkulozu

Srbija -
Kako bi se izbeglo dodatno maltretiranje dece i njihovih roditelja, organizovali smo da se svi testovi obave u Prijepolju umesto u Užicu gde se takve analize inače rade rekao je direktor vrtića Hule Kajević

PRIJEPOLJE - Nakon saznanja da je jedna od vaspitačica obolela od tuberkuloze skoro 80 odsto roditelja čija deca idu u vrtić "Duga" u Prijepolju saglasilo se da decu pošalju na tuberkulinski test kako bi se eliminisala svaka sumnja o eventualnom širenju bolesti.

Iz istih razloga i osoblje vrtića će biti podvrgnuto neophodnim pregledima i analizama, rečeno je u Dečjoj ustanovi "Miša Cvijović" u Prijepolju.

"U stalnom smo kontaktu sa Domom zdravlja u Prijepolju koji će radi prevencije organizovati sve neophodne zdravstvene pretrage... Kako bi se izbeglo dodatno maltretiranje dece i njihovih roditelja, organizovali smo da se svi testovi obave u Prijepolju umesto u Užicu gde se takve analize inače rade", rekao je direktor vrtića Hule Kajević. U Dečjoj ustanovi smatraju da će i ostali roditelji, čija deca ovih dana nisu iz raznih razloga dolazila u vrtić, takođe biti saglasni sa planiranim preventivnim merama.

Pre nekoliko nedelja jedna vaspitačica vrtića iz Prijepolja primljena je na lečenje u užičkoj bolnici gde su joj potvrđeni simptomi tuberkuloze.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track