TESTIRANI: Zaposleni u Prijepoljskom vrtiću nisu zaraženi tuberkulozom

Rezultati potvrdili

TESTIRANI: Zaposleni u Prijepoljskom vrtiću nisu zaraženi tuberkulozom

Srbija -
Na sastanku sa roditeljima ja sam insistirao da test prođe svih 150 polaznika vrtića. Pojedini roditelji su u međuvremenu u svojoj režiji vodili decu u Užice na pregled i, srećom, niko od njih nije imao pozitivan rezultat, naveo je direktor vrtića Duga Hule Kajević

PRIJEPOLJE - Niko od zaposlenih u vrtiću "Duga" u Prijepolju nije zaražen tubrekulozom, potvrdili su lekari Doma zdravlja koji su pregledali zaposlene.

Direktor vrtića Hule Kajević rekao je da su zaposleni otišli na vanredni lekarski pregled posle saznanja da je jedna vaspitačica bila u kontaktu sa osobom zaraženom tuberkulozom.

Ona je, dodao je Kajević, samoinicijativno otišla na specijalistički pregled u Užice i nije joj dijagnostikovana tuberkuloza, ali je zbog sumnje na koju su ukazivali snimci pluća, poreventivno upućena na bolovanje. Iako je u izveštaju lekara isključena mogućnost da se bolest može preneti drugim licima, oko 100 roditelja želi da njihova deca budu pregledana u Domu zdravlja u Prijepolju.

"Na sastanku sa roditeljima ja sam insistirao da test prođe svih 150 polaznika vrtića. Pojedini roditelji su u međuvremenu u svojoj režiji vodili decu u Užice na pregled i, srećom, niko od njih nije imao pozitivan rezultat", kazao je Kajević.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track