Vojska Srbije angažovana na probijanju puta Skrobara–Kačarevo
Foto: Vrsac, Smetovi, Printskrin

Vanredna situacija

Vojska Srbije angažovana na probijanju puta Skrobara–Kačarevo

Srbija -
Do Kačareva se može zasad doći novim putem. Put Pančevo – Starčevo – Omoljica – Banatski Brestovac je prohodan. Postoji problem na raskrsnici između Starčeva i Omoljice, i na izlazu iz Banatskog Brestovca prema Pločici

PANČEVO- I dalje je obustavljen saobraćaj od naselja „Stari Tamiš” do Dolova i dalje ka Mramorku. Najkritičnija je deonica Pančevo–Nadel–Dolovo. Neprohodan je i put ka Kačarevu od Skrobare. Nije preporučljivo ići ni od Brestovca ka Pločici. Ostali putevi su prohodni, ali se saobraćaj odvija otežano. Na uklanjanju smetova angažovana je sva raspoloživa mehanizacija „Vojvodinaputa”, „Higijene” i „Zelenila”, a tokom noći i od jutros interveniše i Vojska, rekao je Đuro Pjevac iz Službe za puteve u Javnom preduzeću „Direkcija za uređenje i izgradnju Pančeva”.

Trenutno je u toku akcija probijanja puta ka Kačarevu, u koju su uključeni UT Vojske Srbije i kamion „Vojvodinaputa”.– Put „Stari Tamiš” – Dolovo i dalje je neprohodan, kao i deonica opštinskog puta br. 6, Skrobara–Kačarevo. Na deonici puta Skrobara–Kačarevo u raskrčavanje su uključeni UT Vojske Srbije i kamion „Vojvodinaputa”. U toku je trenutno akcija probijanja puta. Do Kačareva se može zasad doći novim putem. Put Pančevo – Starčevo – Omoljica – Banatski Brestovac je prohodan. Imamo problema na raskrsnici između Starčeva i Omoljice, i na izlazu iz Banatskog Brestovca prema Pločici. Tu se formiraju smetovi zbog jakog jugoistočnog vetra. Opštinski put Omoljica–Ivanovo je prohodan. Za sada nije moguće obezbediti prohodnost puta ka Dolovu, zbog jakog vetra. Tu već dva dana čistimo sa šest mašina i nemoguće je uspostaviti prohodnost. Čim prođemo mehanizacijom, odmah se napravi snežni smet. Nadamo se da će u nedelju na ponedeljak jugoistočni vetar oslabiti, kada očekujemo da ćemo probiti put ka Dolovu – napomenuo je Đuro Pjevac.Teretnim kamionima zabranjeno je da saobraćaju na teritoriji celog južnog Banata. Zbog snažnog vetra i nanosa koji dostižu visinu i do 3,5 metra, zatvoren je granični prelaz Horgoš.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track