VUČIĆ KOD FEKETIĆA: Spasavao decu iz smetova (VIDEO)
Foto: Printscreen RTS

Vicepremijer u akciji spasavanja kod Feketića

VUČIĆ KOD FEKETIĆA: Spasavao decu iz smetova (VIDEO)

Srbija -
Ne krećite na put, smetovi su i do 5 metara! Niko neće ostati bez hrane i dopremiće se sve što bude moglo - i hrana i benzin, rekao je vicepremijer
1 / 10 Foto: Vlada Srbije Kurir

FEKETIĆ - Prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić apelovao je na sve građane da ne polaze na put.

"Imamo osam velikih kolona, daleko smo još i prvu da završimo, visina snega je i do pet metara", rekao je Vučić. On ističe da niko neće ostati bez hrane i da će dopremiti sve što budu mogli - hranu, benzin. "Niko neće od hrane da strada, čudo je da do sada već neko nije. Nemamo više snage, sve što imamo sve smo dali", dodaje Vučić. Vicepremijer je rekao da će ostati na licu mesta sve dok svi ljudi ne budu evakuisani iz zavejanih automobila.

"Nanosi su i do 5 metara, nemamo kamione, tegljače, ne možemo tenkove da izvučemo, helikopterima izvlačimo ljude", poručio je Vučić iz smetova apelujući još jednom na sve ljude u Srbiji da ne kreću nikud i da sede kod kuće jer su uslovi nenormalni. Vicepremijer je naglasio i da niko neće biti ostavljen i da će svi biti izvučeni iz smetova.

Deo auto-puta od Novog Sada do Subotice i dalje je zatvoren, a prethodno je oko 200 putnika, koji su bili zavejani na toj deonici, evakuisano i smešteno na toplo.

Vučić je naložio angažovanje još vojnih i policijskih helikoptera i dopremanje vode i hrane ljudima koji su na tom mestu bili zarobljeni više od 16 sati. Prvi potpredsednik vlade pozvao je građane da ne kreću na put bez preke potrebe, kako bi izbegli nevolje, ali i pomogli nadležnim državnim organima da zbrinu sve one koji su već ugroženi nevremenom i jakim vetrom koji nanosi smetove.

Pripadnici Vojske Srbije već su počeli evakuciju dece iz kolone od oko 200 automobila kod Feketića, a evakuisana je i jedna trudnica. U evakuaciju će se uključiti još tri vojna i dva policijska helikoptera. Sa Vučićem su ministri tehničke vlade Nebojsa Rodić i Aleksandar Antić.

http://www.youtube.com/watch?v=_y7BrrlVtRk

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track