IZLILA SE BJELICA: Saobraćaj ka Goču obustavljen, poplavljeno 30 kuća kod Lučana
Foto: Beta

Strah od bujica

IZLILA SE BJELICA: Saobraćaj ka Goču obustavljen, poplavljeno 30 kuća kod Lučana

Srbija -
Vozila koriste alternativni pravac za Goč, preko Vrnjačke Banje

KRALJEVO - Put Kraljevo - Goč obustavljen je danas zbog toga što se nabujala rečica Ribnica, izlila u mestu Kamenica.

Zbog toga vozila koriste alternativni pravac za Goč, preko Vrnjačke Banje. Radoica Kočović, načelnik Odeljenja za vanredne situacije u Kraljevu, rekao je Tanjugu da su i ostale rečice i potoci na teritoriji Kraljeva nabujali i da prete da ugroze useve i puteve."Ribnica se izlila na nekoliko mesta, potkopavajući obale i preti da još više ugrozi puteve. Gruža se izlila u selu Vitanovac, na putu Kraljevo - Kragujevac, ali za sada nije pričinila štetu.

Bujični potoci u slivu Zapadne Morave prema Vrnjačkoj Banji prave probleme okolnim usevima. U Mataruškoj Banji, i kraljevačkim naseljima Stara čaršija i Moše Pijade, voda je prodrla u podrume, pa je morala da se ispumpava", kaze Kočović za Tanjug.Sektor za vanredne situacije u Kraljevu je u pripravnosti, jer se prognozira da kiša u Kraljevu pada neprestano naredna dva dana.Vodostaji Ibra i Zapadne Morave su trenutno ispod granica redovne odbrane od poplava, ali naglo otapanje snega sa planina oko Kraljeva, može pogoršati situaciju.Na Ibarskoj magistrali su sve učestaliji odroni.

U Dragačevu se zbog obilnih kiša izlila reka Belica i poplavila oko 30 domaćinstava u šest sela tog kraja.Zbog poplave je najugroženije selo Pilatovići a obustavljen je i saobraćaj na putu Lučani-Guča.Predsednik opštine Lučani Mladomir Sretenović rekao je da je izlivanju reke Belice najviše doprinelo to što nije odrzavano njeno korito koje je ispunjeno polomljenim granama drveća i drugim otpadom.Sretenović je najavio pomoć ugroženim domaćinstvima kao i akciju čišćenja korita Belice čim to vremenske prilike budu dozvolile.(Kraj)mlm/mmm/sas

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track