AMSS: Povremeni prekid saobraćaja u delovima centralne Srbije!
Foto: Milen Đorđević

Vremenske nepogode

AMSS: Povremeni prekid saobraćaja u delovima centralne Srbije!

Srbija -
Obilne kiše i bujice oštetile su kolovoz na delu puta Kraljevo-Goč, zbog čega je saobraćaj u potpunom prekidu. Alternativni put vodi od Vrnjačke banje preko Stanišinaca do Goča

BEOGRAD - Na putevima u Srbiji saobraćaj je umerenog intenziteta zbog mokrih kolovoza, dok zbog izlivanja nabujalih reka i potoka dolazi do povremenih prekida u saobraćaju na području Prokuplja, Kuršumlije i Jošaničke banje, saopštio je danas posle podne Auto-moto savez Srbije (AMSS).

Obilne kiše i bujice oštetile su kolovoz na delu puta Kraljevo-Goč, zbog čega je saobraćaj u potpunom prekidu. Alternativni put vodi od Vrnjačke banje preko Stanišinaca do Goča. Zbog izlivaja reke Bjelice došlo je do potpune obustave saobraćaja na državnom putu Lučani-Guča. Alternativni pravac za sva vozila do Guče je deonica preko Čačka. Izlila se i reka Jošanica, pa je neprohodan put Jošanička banja- Ploče-Aleksandrovac kroz drensku klisuru. Neprohodan je put i od Jošaničke banje ka Kopaoniku, pa se sa zapadne strane do Kopaonika može jedino preko Rudnice.

Velika količina zemlje i kamena uslovila je prekid u saobraćaju i na putnom pravcu Osečina-Ljubovija, tačnije na osam kilometara od Osečine ka Ljuboviji, preko Proslopa.

Iz Javnog preduzeća "Putevi Srbije" upozoravaju vozače na odrone koji su i pored redovnog čišćenja i uklanjanja sa kolovoza česti i predstavljaju dodatnu opasnost u vožnji duž Đerdapske i Ibarske magistrale, kroz Ovčarsko-kablarsku, Grdeličku i Sićevačku klisuru.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track