KRITIČNO: Rastu Ibar i Morava, sprema se odbrana!
Foto: Tanjug

KRITIČNO: Rastu Ibar i Morava, sprema se odbrana!

Srbija -
Narednih 48 sati biće najkritičniji, zbog najave otapanja snega sa okolnih planina, jer to može povečati vodostaje Ibra i Zapadne Morave

KRALJEVO - Ibar i Zapadna Morava konstatno rastu, a prema nekim grubim procenama, vodosataj Ibra se na svakih sat vremena povećava za 7-8 centimetar, rekao je, Radoica Kočović, načelnik Odeljenja za vanredne situacije u Kraljevu.

"U Žičkom polju, gde se nalaze bunari za vodosnabdevanje pijaćom vodom, postavljaju se vreće sa peskom, kako Ibar ne prodro u njih. Slična sitacija je i u Sijaćem polju, gde imamo oko 100 metara nezaštićene obale. Taj deo je posebno kritičan, jer postoji čitavo naselje pored Ibra", kaže KočovićOn dodaje da je kritičan vodostaj Ibra u Mataruškoj Banji.

Narednih 48 sati biće najkritičniji, zbog najave otapanja snega sa okolnih planina, jer to može povečati vodostaje Ibra i Zapadne Morave.

Put Kraljevo - Goč već drugi dan u prekidu, a jedna porodica je morala biti iseljena zbog poplavljenog domaćinstva.

Iz štaba kažu da je situacija sa pijaćom vodom u Kraljevu odlična, ali da se iz preventivnih razloga Štab za vanredne situacije priprema sa cisternama.Međutim, u Vrnjačkoj Banji je došlo do zamućivanja izvorišta, i vodovod će zbog toga biti zatvoren.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja