Najnovije vesti

KURŠUMLIJA: Ukinuta vanredna situacija, reke se vratile u korita!
Foto: Milen Đorđević

Izvršena gruba procena štete

KURŠUMLIJA: Ukinuta vanredna situacija, reke se vratile u korita!

Srbija
Poplava tri reke na teritoriji opštine Kuršumlija nanela je štetu od oko 140 miliona dinara, a najveća šteta naneta je poljoprivrednim usevima, stambenim objektima, putevima i mostovima

KURŠUMLIJA  - Krizni štab opštine Kuršumlija, ukinuo je danas vanrednu situaciju na teritoriji te opštine, koja je proglašena zbog velike poplave tri reke, izjavio je predsednik opštine Kuršumija Radoljub Vidić.

Poplava tri reke na teritoriji opštine Kuršumlija nanela je štetu od oko 140 miliona dinara, a najveća šteta naneta je poljoprivrednim usevima, stambenim objektima, putevima i mostovima.

Vidić je kazao da novac koji je Vlada Srbije izdvojila za pomoć opštinama koje su pogođene polavama, nije dovoljna i da očekuje da država naknadno izdvoji još novca za sanaciju štete.

"Držva je brzo reagovala i opština Kuršumlija će za prvu pomoć dobiti od tri do pet miliona dinara. Izvršena je gruba procena štete, a kada budemo precizno utvrdili kompletnu štetu, očekujem da će država pomoći finansijski da saniramo puteve, mostove, stambene objekte i da obeštetimo poljoprivrednike", kazao je Vidić.

Putevi do pojedinih sela, na teritoriji opštine Kuršumlija, neprohodni su zbog odrona i klizišta. Analiza vode iz gradskog vodovoda u Kuršumliji pokazala da je voda ispravna za piće.

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...