BRAVO KRAGUJEVČANI: Ogroman odziv, napunjen magacin humanitarne pomoći!
Foto: Fejsbuk

Krcat magacin Crvenog krsta

BRAVO KRAGUJEVČANI: Ogroman odziv, napunjen magacin humanitarne pomoći!

Srbija -
Pored Crvenog krsta, prikupljanje pomoći za ugrožene od poplava organizuju i studentske organizacija na fakultetima u Kragujevcu, stranke, sportski klubovi, kulturne ustanove...

KRAGUJEVAC - U akciji Crvenog krsta Kragujevca za prikupljanje pomoći ugroženima od poplava odazvao se ogroman broj Kragujevčana, pa je za samo pet sati prikupljeno oko 400 kilograma garderobe."Pomoć donose pojedinci, kompanije, sindikalne organizacije i drugi", rekla je Tanjugu finansijski rukovodilac Crvenog krsta Milosava Milekić.

Ona je naglasila da garderobe, za sada ima dovoljno, i da svi zainteresovani do 19 časova u prostorije Crvenog krsta, mogu da donesu sredstva za higijenu, pelene za decu, toalet papir, flaširanu vodu, novačani prilog. Pored Crvenog krsta, prikupljanje pomoći za ugrožene od poplava, organizuju i studentske organizacija na fakultetima u Kragujevcu, stranke, sportski klubovi, kulturne ustanove...

Dvorište kragujevačkog Crvenog krsta tesno je da se u njemu mimoiđu vozila kojima Šumadinci donose brašno, vodu, konzerviranu hranu, odeću.Jovan Leković iz Crvenog krsta kaže da je do 14 sati njihov magacin od oko 70 kvadratnih metara krcat.- Tek treba da stigne pomoć koja se prikuplja u drugim delovima grada. Od večeras, pa cele noći, zaposleni i volonteri sortiraće robu koja se onda šalje gde je potrebna. Mlekara "Megle" i "Žitoporodukt" su nam dali velike donacije, građani samo pristižu - kaže Leković.

On objašnjava da je možda najbolje da građani uplaćuju novac, a ne kupuju hranu, jer se uplaćenim novcem lakše kupuju namernice koje su urgentne baš u ovom trenutku.- U petak je urgentno bilo mleko u prahu, sada je nabavljeno, pa su potrebe drugačije - kaže Leković.U Crvenom krstu zapisuje se ko je i šta doneo, da bi se vodila striktna evidencija onoga što je primljeno.

Tanjug/Telegraf

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track