U LUČANIMA I ČAČKU PAO GRAD: Uništeno voće, njive pod vodom
Foto: Nemanja Pancic

Vremenska nepogoda

U LUČANIMA I ČAČKU PAO GRAD: Uništeno voće, njive pod vodom

Srbija -
Formiraću komisiju za procenu štete na poljoprivrednim usevima kako bi se što pre sagledala šteta i potražiću da se taj izveštaj u najkraćem roku sačini, rekao je predsednik opštine Lučani Mladomir Sretenović

ČAČAK - Lučansko selo Donju Kravaricu pogodila je oluja praćena gradom veličine oraha, a zbog pljuska koji je zadesio čačansko selo Mršince pod vodom je više od 20 hektara useva, rekao je predsednik opštine Lučani Mladomir Sretenović.

Prema njegovim rečima, uništeni su voćnjaci jabuke, kruške, šljive i maline.

Sretenoviće je rekao i da se velika količina vode izlila na puteve nanevši zemlju i kamen tako da je Javno preduzeće Direkcija za planiranje i izgradnju pristupila odmah raščišćavanju saobraćajnica."Ja ću sutra formirati komisiju za procenu štete na poljoprivrednim usevima kako bi se što pre sagledala šteta i potražiću da se taj izveštaj u najkraćem roku sačini", rekao je gradonačelnik.

On je dodao da je delovala i protivgradna zaštita, ispaljeno je oko 10- ak raketa, ali to je samo u manjoj meri ublažilo posledice nevremena.Zbog pljuska koji je sinoć zadesio čačansko selo Mršince, praćenog sitnim gradom, pod vodom je više od 20 hektara useva, potvrdio je član saveta ove mesne zajednice, Bojan Bojović.

Prema njegovim rečima, pod vodom su krompir, kukuruz, ječam, pšenica i zasadi voća.

"Pljusak je trajao više od 40 minuta što je dovelo do izlivanja reke Botunje koja se uliva u Zapadnu Moravu", naveo je Bojović.

Kako je izjavio predsednik MZ Mršinci, Mirko Vujašević, kiša koja je večeras pala stvorila je dodatne probleme meštanima kojima su ranije poplavljene hiljade hektara oranica nizvodno u priobalju Zapadne Morave, u selima Zablaće, Goričani, Baluga.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track