GORNJI MILANOVAC: Psi lutalice zaklali stado ovaca
Foto: Beta

Velika šteta

GORNJI MILANOVAC: Psi lutalice zaklali stado ovaca

Srbija -
Pronađeno je sedam mrtvih ovaca, čija je prosečna težina oko 70 kg i cetiri jagnjeta po 30 kilograma, izjavila je šefica Komunalne inspekcije Marija Filipović

GORNJI MILANOVAC - U takovskom selu Donji Branetići Branku Jovoviću (32) psi lutalice zaklali su 14 ovaca koje su bile zatvorene, rečeno je danas u inspekcijskim služzbama u Gornjem Milanovcu.

Kako je izjavila šefica Komunalne inspekcije Marija Filipović pronađeno je sedam mrtvih ovaca, čija je prosečna težina oko 70 kg i cetiri jagnjeta po 30 kilograma.

Dve ovce i jagnje bili su teško povređeni i po savetu veterinara morali su da budu priklani, a jedno jagnje nije pronađeno i pretpostavlja se da su ga psi negde oterali.

"Ovce nisu pod stalnim nadzorom, jer vlasnik živi u Gornjem Milanovcu, a to znači da je podeljena odgovornost za ovaj pokolj koji su pričinili psi lutalice", rekla je Filipović.

Vlasnik stada kaže da mu je ovčarstvo dopunska delatnost i da je bio kod stada koje je zatvorio u obor i košaru, a da je ujutru našao pokolj, pri čemu je pretrpeo štetu od najmanje 1.500 evra.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track