AVALA: Završni događaj u projektu Grad dobrih namera!
Foto: Ljudk

Cilj mladi pred kojima je budućnost

AVALA: Završni događaj u projektu Grad dobrih namera!

Srbija -
Suzana Paunović, direktorka Kancelarije za ljudska i manjinska prava, je posebno naglasila da je realizacija ovakvih projekata u vreme ekonomske krize od posebnog značaja jer je to dobar put za preveniranje i smanjenje etničke distance

BEOGRAD - Suzana Paunović, direktorka Kancelarije za ljudska i manjinska prava, na izletištu „Šuplja stena“ na Avali, prisustvovala je završnom događaju projekta „Grad dobrih domaćina“ u okviru Programa UN „Unapređenje ljudske sigurnosti u jugozapadnoj Srbiji”.

Tim povodom Suzana Paunović je u ime Kancelarije za ljudska i manjinska prava pozdravila mlade iz Novog Pazara i Tutina, koji su u okviru ovog projekta gosti Beograda, i njihove domaćine. Posebnu zahvalnost je izrazila UN agencijama u Srbiji pod čijim pokroviteljstvom se projekat realizuje, kao i gradonačelniku Novog Pazara i predstavnicima drugih lokalnih samouprava koje su dale svoju podršku uspešnoj realizaciji svih projektnih aktivnosti.

Ona je posebno naglasila da je realizacija ovakvih projekata u vreme ekonomske krize od posebnog značaja jer je to dobar put za preveniranje i smanjenje etničke distance, i da je veoma značajno što su ciljna grupa projekta „Grad dobrih domaćina“ mladi pred kojima je budućnost.

Na kraju je istakla da će Kancelarija za ljudska i manjinska prava Vlade Republike Srbije nastaviti da podržava sve aktivnosti koje doprinose jačanju tolerancije i smanjenju svih vidova diskriminacije u srpskom društvu.

Završnom događaju je prisustvovalo više od 100 učenika osnovnih škola iz jugozapadne Srbije i njihovi domaćini iz Beograda, koji su uzeli učešće u projektu.

Program „Unapređenje ljudske sigurnosti u jugozapadnoj Srbiji“ je zajednički projekat koji implementiraju četiri agencije Ujedinjenih nacija– UNDP, UNOPS, SZO i UNFPA.

Opšti cilj zajedničkog programa jeste otvaranje radnih mesta u cilju ostvarenja prihoda u domaćinstvima, obezbeđivanje pristupa javnim i socijalnim uslugama i smanjenje etničkih predrasuda među mladima i promovisanje jedinstva u zajednici, što će sve zajedno unaprediti i ojačati ljudsku sigurnost u jugozapadnoj Srbiji.

Ovo je bila završna poseta u okviru projekta “Grad dobrih domaćina”, a pre Beograda, učenici iz jugozapadne Srbije su bili u posetama Novom Sadu, Kragujevcu i Vranju.

Kancelarija za ljudska i manjinska prava daje punu podršku UN u nastojanjima da se doprinese umanjenju predrasuda i etničke distance koja postoji među mladima.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track