KRALJEVO: Mariborčani uručili pomoć od 47.000 evra
Foto: Tanjug

Humanost na delu

KRALJEVO: Mariborčani uručili pomoć od 47.000 evra

Srbija -
nam da tek predstoji veliki posao. Treba puno raditi na infrastrukturi, ali je najbitnije da ne zaboravimo na ljude. Svaka porodica, čije su kuće oštećene, dobila je po 160 evra, rekao je župan Maribora Andrej Fištravec

KRALJEVO - Mariborska županija zajedno sa spasilačkom službom i crkvom iz ovog slovenačkog grada, danas su uručili pomoć stanovništvu Kraljeva ugroženom poplavama.

Tom prilikom, gosti iz Maribora uručili su predstavnicima grada Kraljeva ček na 40.000 evra, vatrogasci su sakupili 6.000 evra, a županijska crkva iz Maribora je Sabornoj crkvi u Kraljevu uručila ček od 1.000 evra. Župan Maribora Andrej Fištravec rekao je na prijemu u Kraljevu da su imali poprilično iskustva u poslednje dve godine sa poplavama, i da su puno pomagali ugroženom stanovništvu.

“Znam da tek predstoji veliki posao. Treba puno raditi na infrastrukturi, ali je najbitnije da ne zaboravimo na ljude. Svaka porodica, čije su kuće oštećene, dobila je po 160 evra”, rekao je Fištravec, dodajući da će stići i pomoć u građevinskommaterijalu.Pored pomoći mariborskih vatrogasaca koji su samoinicijtivno prikupili 6.000 evra, oni su pomagali i u radu u poplavljenim područjima.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track