UB: 70.000 evra za obnovu uništenog vrtića
Foto: Beta

550 mališana sedi kod kuće

UB: 70.000 evra za obnovu uništenog vrtića

Srbija -
Obnova jedinog obdaništa u Ubu biće gotova, kako se očekuje do septembra

UB - Za rekonstrukciji u poplavama uništenog dečjeg vrtića u Ubu obezbeđeno je 70.000 evra, istaknuto je danas prilikom potpisivanja sporazuma o obnovi te predškolske ustanove.

Obnova jedinog vrtića u Ubu biće gotova, kako se očekuje do septembra a sredstva su obezbedili Fondacija "Ana i Vlade Divac" i Eurobanka kroz projekat "Otvoreno srce". Potpisivanju sporazuma prisustvovao je i ministar omladine i sporta Vanja Udovičić se zahvali donatorima a pozvao je i sve pojedince i kompanije da nastave da pomažu obnovu područja postradalih u poplavama.

"Apelujem na sve da se sada, kada je najgore prošlo, tokom letnjih meseci ne opustimo i da ne zaboravimo na sve naše sugradjane koji su ostali bez osnovnih uslova za život i kojima je pomoć i dalje neophodna", rekao je Udovičić.

On je, istakavši da "deca ne smeju da trpe" naveo i da je i zadatak države da zaštiti najmladje" "Briga se ne pokazuje rečima, već delima, i porodice sa decom moraju da budu prioritet u obnovi“, rekao je Udovičić.

Predstavnici Eurobanke i Fondacije "Ana i Vlade Divac" podsetili su na važnost unapredjenja uslova za odrastanje najmlađih u područjima koja su najviše pogodjena poplavama. Divac rekao je da je dečiji osmeh uvek najbolja nagrada za uloženi trud i da je upravo to razlog što su zajedno sa Eurobankom odlučili da u potpunosti rekonstriušu obdanište u Ubu. Predstavnik Eurobanke Nikolas Koulompouros je rekao da ta banka uvek teži da pomogne u rešavanju najurgentnijih problema s kojiam se društva suočava. On je naveo da je Eurobanka tokom poplava donirala oko 3,5 miliona dinara u novcu i robi a da su zaposleni prikupili više od pet tona robe za najugroženije. Nakon građevinskih radova, kupovine nameštaja i druge neophodne opreme, očekuje se da se 550 najmladjih stanovnika Uba već u septembru vrati u svoje obdanište.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track