HAOS U SRBIJI: Naselja potopljena, bujica odnela most, automobile...
Foto: Kurir Štampano

Jako nevreme ponovo protutnjalo našom zemljom

HAOS U SRBIJI: Naselja potopljena, bujica odnela most, automobile...

Srbija -
Reka Štira sinoć se izlila i potopila skoro celu Loznicu, uključujući i centar. Veliki deo grada nekoliko sati bio bez struje

LOZNICA - Obilne padavine i jak vetar juče su pogodili veći deo naše zemlje, a posebno je bilo dramatično u Loznici, koja je potopljena, kao i u njenoj okolini, gde je u selu Trbušnica bujica odnela most, dok su u opštini Mali Zvornik zabeleženi odroni.Vodena bujicaNajavljeno nevreme, za koje je Republički hidrometeorološki zavod izdao upozorenje, počelo je u kasnim popodnevnim satima, a nastavilo se tokom noći. Od 16 do 20 časova palo je čak 47 litara kiše po kvadratnom metru u Loznici, gde se izlila reka Štira i potopila skoro ceo grad, uključujući i sam centar, što se nikad dosad nije desilo. Policija je ubrzo blokirala mostove, preko kojih jedno vreme nije dozvoljavala prelazak vozilima. Voda je prodrla u veliki broj stambenih i drugih objekata, a automobili su se gasili na ulicama. Vodena bujica ušla je i u Dom zdravlja „Dr Milenko Marin“, koji se nalazi u naselju Gradilište, saopštila je sinoć dr Branka Krasavac, pomoćnik direktora te ustanove, čije je osoblje jedva uspelo da evakuiše terenska vozila. Problema je bilo i u snabdevanju električnom energijom, pa je više od pola Loznice bilo bez struje duže od tri sata. Prema nezvaničnim informacijama, stanje kolapsa zbog nevremena iskoristili su lopovi, koji su obili nekoliko prodavnica. Bujica je pogodila i deo regionalnog puta Loznica-Zajača, koji je sinoć bio zatvoren za saobraćaj.

http://www.youtube.com/watch?v=w6yG-mUeRfs
Uništen deo puta Slično je bilo i u banji Koviljači Velika količina padavina Brasina potopljeno.
http://www.youtube.com/watch?v=pQhXmfGzYR0
Reka se izlila... Trbušnica
Reka se izlila... Trbušnica
http://www.youtube.com/watch?v=uVRXBC1xUAI

Padavine i u Subotici i u KosjerićuGRAD VELIČINE GRAŠKASuboticu i Palić nešto posle 19 sati zahvatilo je snažno nevreme praćeno jakim vetrom koji je doneo i grad veličine graška. Snažna polučasovna kiša uz povremenu grmljavinu napravila je velike probleme u saobraćaju, te su neke ulice bile zatvorene zbog velike količine vode koja se nakupila i koju odvodni sistem nije uspeo blagovremeno da kanališe, objavio je portal subotica.com.Oko 20 kuća sinoć je poplavljeno u naselju Seča Reka u opštini Kosjerić, a u poslednjih nekoliko dana ovo je drugi put da se reka Seča izlila i napravila štetu. Zbog obilnih padavina, nestalo je i struje, a pod vodom su se našli u lokalni putevi.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track