VUČEVIĆ U NARODNOJ KUHINJI: Novi Sad brine o najugroženijima

U Futoškoj ulici 14

VUČEVIĆ U NARODNOJ KUHINJI: Novi Sad brine o najugroženijima

Srbija -
Sekretar novosadskog Crvenog krsta Dragan Lazić je rekao da će, zahvaljujući pomoći Grada, 336 korisnika svakog radnog dana, na tom dostupnom i bezbednom prostoru, moći da preuzmu kuvani obrok i hleb

NOVI SAD - Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević posetio je danas nove prostorije Narodne kuhinje, za više od 330 korisnika i tom prilikom istakao da taj grad vodi odgovornu socijalnu politiku i brigu o najugroženijim sugrađanima.

Zahvaljujući višegodišnjoj dobroj saradnji Grada i ogranizacije Crvenog krsta, u Futoškoj ulici 14 otvorene su nove prostorije Narodne kuhinje, rekao je Vučević novinarima naglasivši da će korisnici na toj novoj lokaciji imati bolje uslove nego na prethodnoj.

“Voleo bih da Novi Sad ima što manje potrebe za narodnim kuhinjama”, naglasio je gradonačelnik i dodao da je ipak obnavljanje prostorija te socijalne službe “vid odgovorne socijalne politike i brige za one sugrađane koji ne mogu sebi da obezbede elementarne uslove za život”. Vučević je izrazio zadovoljstvo saradnjom sa gradskom organizacijom Crvenog krsta, kao i angažovanjem gradske Uprave za socijalnu politiku.

Predsednik Crvenog krsta Novog Sada pukovnik Branko Brkljača zahvalio je gradu na brizi o najugroženijim sugrađanima, istakavši da u životu “sve prolazi, osim dobra koje smo učinili”.

Sekretar novosadskog Crvenog krsta Dragan Lazić je rekao da će, zahvaljujući pomoći Grada, 336 korisnika Narodne kuhinje svakog radnog dana, na tom dostupnom i bezbednom prostoru, moći da preuzmu kuvani obrok i hleb. On je podsetio da je Grad peuzeo finansiranje Narodne kuhinje 2002. godine i dodao da Crveni krst uspeva da određena finansijska sredstva obezbedi i iz donacija. Iz donacija je obezbeđen i iznos od 300.000 do 400.000 dinara, koliko košta obnova i opremanje novih prostorija Narodne kuhinje, rekao je Lazić.On je napomenuo da Crveni krst, osim kuvanih obroka za oko 600 korisnika, koje deli na dva punkta u gradu, obezbeđuje i 800 lanč-paketa za osobe koje primaju socijalnu pomoć a žive u prigradskim naseljima.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track