MARIĆ: Ka Grdelici i Bosilegradu upućene sušilice
Foto: Fonet

Prati se situacija na rekama

MARIĆ: Ka Grdelici i Bosilegradu upućene sušilice

Srbija -
Danas smo u ranim jutarnjim časovima ka Grdelici i ka Bosilegradu uputili sušilice za objekte u kojima je bila voda, kako bi se ti objekti što pre doveli u neko funkcionalno stanje, rekao je Marić

BEOGRAD - Načelnik Sektora Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) za vanredne situacije Predrag Marić izjavio je da se prati situacija na rekama u poplavljenim područjima na jugu Srbije, da su danas upućene sušilice ka Grdelici i Bosilegradu i da se radi na rešavanju problema ljudi koji su evakuisani iz Vladičinog Hana.

"Danas smo u ranim jutarnjim časovima ka Grdelici i ka Bosilegradu uputili sušilice za objekte u kojima je bila voda, kako bi se ti objekti što pre doveli u neko funkcionalno stanje", rekao je Marić.

Marić je istakao da se, takođe, radi i na rešavanju problema evakuisanih lica iz Vladičinog Hana i da će se razmotriti na koji način bi moglo da se reši pitanje njihovog smeštaja.

"Oni su privremeno smešteni u sportskoj sali, ali moraće na tome intenzivno da se radi", najavio je Marić.Marić je ukazao da je u svim ostalim mestima u Crnoj Travi uspostavljeno snabdevanje električnom energijom, da se stanje stabilizuje i da ne očekuje u tom delu juga Srbije nove probleme.

Sa druge strane, Republički hidrometeorološki zavod je upozorio da će porasti vodostaj na vodotokovima u Srbiji, rekao je načelnik Sektora MUP-a za vanredne situacije.

"Zbog toga smo u petak uputili upozorenje svim štabovima za vanredne situacije i lokalnim samoupravama da se stanje narednih dana prati 24 sata dnevno i da se po potrebi reaguje", dodao je Marić.

"Ne očekujemo eskalaciju, ali poučeni iskustvom od prošle godine moramo da budemo jako oprezni narednih dana", zaključio je Marić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track