SAOBRAĆAJNA NESREĆA U KIKINDI: Udario devojčicu (10) na pešačkom prelazu!
Foto: Saša Urošev

Teško povređena

SAOBRAĆAJNA NESREĆA U KIKINDI: Udario devojčicu (10) na pešačkom prelazu!

Srbija -
Desetogodišnja devojčica iz Kikinde zadobila otvoren prelom desne potkolenice i povredu glave. Nakon ukazane pomoći u kikindskoj bolnici, prebačena u novosadski Urgentni centar

KIKINDA - U saobraćajnoj nesreći koja se danas popodne dogodila na uglu ulica Zmaj Jovina i Mihajla Pupina, teške telesne povrede zadobila je desetogodišnja devojčica iz Kikinde.

Učenica četvrtog razreda OŠ "Žarko Zrenjanin“ se sa još nekoliko drugova vraćala sa nastave.

Kako je Kuriru rečeno u kikindskoj policiji, na pešačkom prelazu je došlo do kontakta između putničkog vozila kojim je upravljao vozač iz Kikinde i devojčice stare 10 godina.

U cilju istrage koja je u toku, drugi podaci nisu saopšteni.

"Pacijentkinja je zadobila zadobila otvoren prelom desne potkolenice i povredu glave. Nakon ukazane lekarske pomoći u našoj ustanovi, u stabilnom stanju, upućena je u novosadski Urgentni centar radi CT dijagnostike", saopštio je dr Milan Mitrić, direktor Opšte bolnice u Kikindi.

Šta se tačno desilo na pešačkom prelazu, na uglu dve prometne ulice, pokazaće dalja istraga. Jedan od očevidaca, Kuriru je ispričao šta je video.

"Devojčica je leđima bila okrenuta pešačkom prelazu. U jednog trenutku zakoračila je unazad ka kolovozu. U tom trenutku naišao je “ford”. Vozač je pokušao da je eskivira, ali je zakačio njenu nogu. Sve se desilo u deliću sekunde", rekao je on i dodao šta se potom desilo.

"Od siline udara devojčica je pala na bok, kraj ivice puta. Supruga i ja smo pritrčali da joj pomognemo. Tako su postupili radnici obližnje vulkanizerske radnje i nekoliko vozača koji su se zaustavili. Devojčica je bolno jaukala. Neko je pozvao policiju i Hitnu pomoć, a oni su brzo došli na lice mesta", kazao je on.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track