LOVI IH RADAROM: Kikindskoj lepotici brzi vozači ne mogu pobeći
Foto: Saša Urošev

Sa drčnim šoferima lako izlazi na kraj

LOVI IH RADAROM: Kikindskoj lepotici brzi vozači ne mogu pobeći

Srbija -
Mirjana Golić u policiji radi od 2008. godine, a u Policijskoj upravi Kikinda zasad je jedina saobraćajna policajka koja rukuje radarom

KIKINDA - Budući imidž srpske policije možda bi trebalo graditi na profesionalizmu, obrazovanju i izgledu Mirjane Golić (26) iz Kikinde. Ova šarmantna pravnica već šest godina, kako i sama priznaje, ponosno nosi plavu uniformu u koju se zaljubila još kao tinejdžerka.

Mirjana je zasad jedina saobraćajna policajka PU Kikinda koja rukuje radarom. Većina onih koje „ulovi“ u prebrzojvožnji, ne bune se naročito:

" Kažu da lakše mogu da podnesu, ako kaznu dobiju iz mojih ruku. Ne ulazim u to da li su iskreni u laskanju, ili se nadaju da ću im progledati kroz prste nekom manjom kaznom. Popusta kod mene nema ­uz razoružavajući osmeh kaže Mirjana.

Atraktivna policajka ističe da preovlađuju kulturni vozači, ali da ima drčnih i bezobraznih. I sa nezgodnim šoferima, Mirjana bez problema zna da izađe na kraj. U radu ima podršku pretpostavljenih i kolega:

" Veoma su uviđajni i kolegijalni, ali znaju i da se našale sa mnom. Kažu da meni princ neće dojahati na belom konju, nego da ću se za to sama postarati, naravno, pomoću radara-prepričava ona začkoljicu kolega.

Mirjana kategorično tvrdi da su žene apsolutno sposobne da se bave ovim poslom i da za njih nema nepremostivih policijskih zadataka:

" Mladim vozačima savetujem da ne budu brži od života i da za volan ne sedaju ako su konzumirali alkohol, jer su u tom slučaju tragedija gotovo neizbežne ­upozorava ona.

Raduje je što je opština Kikinda nedavno donirala saobraćajnoj policiji dva radara.

Inače, od 2007. godine pa do sada, broj saobraćajnih nezgoda na putevima Severnobanatskog okruga smanjenza više od 60 procenata. Tom cifrom ne može da se pohvali nijedna druga policijska uprava u Srbiji.

Gospođa ima ljubomornog muža

Mirjana kaže da je bila svedok lepih, ružnih, ali i komičnih situacija. Izdvaja onu koja se dogodilaprilikom promocije rada novog radara kojoj su prisustvovali njeni pretpostavljeni, ali i televizijskeekipe:

Na magistrali smo uočili vozilo koje prekoračilo brzinu, ali se zaustavilo tek nakon stotinakmetara. Otišli smo do automobila, a onda se iznenadili. Žena je zavapila:“Jao, nemojte dasnimate“. Na to je vozač skrušenim glasom dodao: „Znate, gospođa ima ljubomornog muža“.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja