Saobraćaj umerenog intenziteta, mokri kolovozi

AMSS

Saobraćaj umerenog intenziteta, mokri kolovozi

Srbija -
Saobraćaj u Srbiji obavlja se po mokrim kolovozima, saopštio je Auto-moto savez Srbije.

BEOGRAD - Slaba do umerena kiša pada u većem delu Srbije, što je uslovilo da se saobraćaj trenutno umerenog intenziteta obavlja po mokrim kolovozima, saopštio je Auto-moto savez Srbije.

Magla smanjuje vidljivost na području Crnog Vrha i Kopaonika. Zbog pojačanog saobraćaja i mokrih kolovoza, iz saobraćajne policije savetuju vozačima da vožnju prilagode uslovima puta i smanje brzinu kretanja, jer se s pojačanjem intenziteta saobraćaja, povećava i broj saobraćajnih udesa.

Na graničnim prelazima trenutno nema dužih zadržavanja za putnička vozila, a veća zadržavanja očekuju se u popodnevnim časovima.

Vremenske prilike i česti pljuskovi utiču i na čestu pojavu odrona na deonicama trasiranim kroz stenske useke i klisure. Odroni se najčešće dešavaju na Đerdapskoj magistrali, na deonicama kod Dobre i u blizini Donjeg Milanovca, zatim na Ibarskoj magistrali i kroz Ovčarsko-Kablarsku, Grdeličku, Sićevačku i Drensku klisuru. Zbog građevinskih radova na autoputu E-75 iz pravca Šida ka Beogradu, na delu petlje Dobanovci, od 9. do 21. aprila za saobraćaj će biti zatvorena desna strana puta.

Saobraćaj će se odvijati dvosmerno, levom kolovoznom trakom autoputa, u dužini od oko 800 metara. Odrona ima i na magistralnim putevima M-24, deonica Kučevo-Majdanpek, M-2, deonica Kosovska Mitrovica - Ribariće - granica sa Crnom Gorom, i M-22.3, deonica Raška - Kosovska Mitrovica, kao i na regionalnim putevima u višim predelima područja Ivanjice. Za saobraćaj su zatvorene sve tri kolovozne trake autoputa E-75 kroz Beograd, u smeru ka Nišu, od petlje Konjarnik do benzinske stanice Veliki Mokri Lug, u dužini od dva kilometra, a vozila idu dvosmerno, stranom autoputa od Niša ka Beogradu. Mogući su zastoji. Na autoputu E-75, od Novog Sada ka Beogradu, do 1. maja zatvoreno je isključenje za Inđiju iz pravca Novog Sada, i uključenje na autoput iz Inđije ka Beogradu. Na magistralnom putu M-21 Prijepolje - Bijelo Polje, kod graničnog prelaza Brodarevo prema Crnoj Gori, saobraćaj se obustavlja od 9.30 do 12.30, od 14.30 do 17.30 i od 22.00 do 03.00. Alternativa je put Prijepolje-Pljevlja-Mojkovac. Radovi su i na putu M-19, na deonici između Debrca i Mišara, dužine 16,6 kilometara, i na deonici Debrc - TE "Nikola Tesla B", u dužini od 11 kilometara, gde vozila prolaze naizmenično. Na magistralnom putu M-21 Požega-Kosjerić, u mestu Divčevići, kolovoz je sužen, a vozila prolaze naizmenično. Zbog radova na rehabilitaciji državnog puta I reda M-5, deonica Boljevac-Selište, dužine 18 kilometara, vozila prolaze naizmenično. U toku su i radovi na putu M-8 Novi Pazar - Sjenica u dužini od dva kilometra na izlazu ka Sjenici. Saobraćaj je usporen. Na magistralnom putu M-2, na 15. kilometru od Ribarića ka Rožaju, na delu kod Špiljana, saobraćaj se obavlja obilaznicom.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track