Najnovije vesti

OPASNO: U Loznici evidentirano oko 400 klizišta
Foto: Čitalac Kurira

Posledica poplava

OPASNO: U Loznici evidentirano oko 400 klizišta

Srbija
15:38h
Najviše klizišta je na području Banje Koviljače, Korenite, Trbušnice, Draginca i Tekeriša, ali ih ima na celoj teritoriji Loznice

LOZNICA - U Loznici je, posle poplava koje su u maju i avgustu pogodile taj kraj, evidentirano oko 400 poplava a u narednim danima bi trebalo da počne i njihovo saniranje.

Prema podacima gradske komisije za klizišta, pomeranja tla su prouzrokovala oštećenja stotinak kuća, od čega je 14 porušeno. Iz Gradske uprave Loznice za početak marta najavljen je dolazak ekipe geologa iz Beograda, koja bi sagledala stanje klizišta na ovom području i preporučila njihovo saniranje.

Najviše klizišta je na području Banje Koviljače, Korenite, Trbušnice, Draginca i Tekeriša, ali ih ima na celoj teritoriji Loznice, saopštila je ta komisija.

Šest porodica s područja Loznice koje su izgubile kuće u majskim poplavama, useljene su 23. februara u nove izgrađene sredstvima EU. Reč je o montažnim kućama opremljene nameštajem i belom tehnikom, koje su postavljene na parceli u Lozničkom Polju.

U okviru Projekta EU Obnova kuća i ekonomska revitalizacija za ugrožene porodice pogođene poplavama za Loznicu je izgrađeno devet novih i rekonstruisano 20 oštećenih kuća. U celoj Srbiji izgrađeno je 150 novih kuća, a obnovljeno 850 domova ugroženim porodicama.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...