ZEMLJOTRES U KOSJERIĆU: Oštećeno 100 kuća, jedna porodica raseljena
Foto: Printskrin Yt

Podrhtavalo tlo

ZEMLJOTRES U KOSJERIĆU: Oštećeno 100 kuća, jedna porodica raseljena

Srbija -
Najveću štetu pretrpela su rubna sela opštine i moguće je, da je i više od 100 kuća oštećeno, naročito u onim selima koja su još odsečena od ostatka zemlje, zbog snežnih padavina, rekao je predsednik opštine Kosjerić Milijan Stojanić

KOSIJERIĆ - U sinoćnom zemljotresu, čiji je epicentar bio u opštini Kosjerić, oštećeno je oko 100 kuća, a jeda porodica je raseljena. Nova podrhtavanja tla - noćas u 01.21 časova registrovan je zemljotres magnitude 2,5 jedinica Rihterove skale.

Predsednik opštine Kosjerić Milijan Stojanić izjavio je da je u sinoćnom zemljotresu, čiji je epicentar bio u ovoj opštini, oštećeno oko sto kuća.

- Trenutno procenjena šteta iznosi pet do deset hiljada evra, međutim, komisija je na terenu i obilazi pogođenu oblast, pa bi šteta mogla biti i veća. Porodica Ristić, sa malom decom, raseljena je iz oštećenog doma. Najveću štetu pretrpela su rubna sela opštine - rekao je Stojanić za RTS i dodao da je moguće da je i više od 100 kuća oštećeno, naročito u onim selima koja su još odsečena od ostatka zemlje, zbog snežnih padavina.

Inače, tokom noći Kosjerić je pogodio još jedan, slabiji zemljotres magnitude 2,5 jedinica Rihterove skale, sa intenzitetom u epicentru od tri-četiri stepena Merkalijeve skale. Zemljotresi ovakvog intenziteta ne mogu izazvati oštećenja na objektima u epicentralnoj oblasti.

Sinoć registrovani zemljotres bio je magnitude 4,6 stepeni Rihterove skale.

( Alo/RTS)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track