SKANDAL U KRUPNJU: Pobili se zbog muzike na Dan žalosti
Foto: Ministarstvo Odbrane RS

Posle pogibije sedam osoba u padu helikoptera

SKANDAL U KRUPNJU: Pobili se zbog muzike na Dan žalosti

Srbija -
Proslava u organizaciji lovačkog udruženja nakon smrti pilota Omera Mehića, koji je pomagao Krupanjcima tokom poplava, završila se tučom

BEOGRAD - Lovačka žurka u Krupnju narušila je dan žalosti zbog smrti sedam osoba u padu helikoptera u Surčinu, jer je muzika svirala i iza ponoći, a što je još strašnije, zbog nje su se na kraju dve grupe pripitih gostiju i potukle, saznaje Kurir.Okitili harmonikašaPredsednik lovačkog udruženja „Krupanj“ Dragan Kikanović, koji je i organizovalo proslavu, tvrdio je za Kurir da je muzika prestala da svira u subotu uveče u ponoć. Da je to daleko od istine i da su se lovci i njihovi gosti propisno osramotili što su se veselili odmah nakon pogibije pilota Omera Mehića, koji im je prvi doturio humanitarnu pomoć tokom poplava, dokaz su fotografije na kojima se vidi da je muzika svirala i u ranim jutarnjim satima na dan žalosti.- Nije istina da je muzika svirala do 12 sati, kao što tvrdi Kikanović. Muzike je bilo i iza ponoći jer se na fotografijama jasno vidi da je harmonikaš na stolu s novcem i okićenom harmonikom bio u jedan sat iza ponoći. Oko pet sati ujutru su se čak dve grupe pripitih gostiju potukle zbog muzike - kaže žitelj Krupnja, kog je pogodilo to što je u tom gradu napravljena žurka za 700 ljudi, na kojoj je bio i predsednik opštine Rade Grujić, i to posle smrti pilota koji su im prvi pritekli u pomoć prošle godine tokom majske katastrofe.I Rade Teovanović, vlasnik sale u kojoj su se lovci iz cele zemlje veselili, dok je cela Srbija tugovala za hrabrim ljudima koji su izgubili život u pokušaju da spasu tek rođenu bebu, potvrđuje da je muzika svirala iza ponoći.Mogli su da otkažu zabavu- Bio sam u sali do dva sata u nedelju ujutru i otišao kući. Muzika je normalno svirala sve vreme dok nisam otišao. Iz lovačkog udruženja su desetak dana ranije ugovorili salu. Da su hteli da otkažu, vratio bih im pare, ali nisu mogli da odlože jer su već spremili hranu - kaže Teovanović i dodaje da ne zna šta se dešavalo na proslavi posle njegovog odlaska.

Organizator sad pokušava da se vadiKIKANOVIĆU SE POMUTILO VREMEPredsednik lovačkog udruženja „Krupanj“ Dragan Kikanović suočen s dokazima da je muzika svirala i posle ponoći, branio se time da nije obraćao pažnju na vreme.- Ne znam, stvarno. Mislim da nije narušen dan žalosti. Otišao sam kući posle tombole, a ne znam koliko je tačno bilo sati. Šta se posle dešavalo, ne znam - odgovorio je Kikanović na pitanje da li su se gosti tukli zbog muzike.

Načelnik policije u KrupnjuNISMO INTERVENISALINačelnik policijske stanice Krupanj Darko Mićić kaže da nije obavešten da je bilo problema na žurki.- Lično pregledam sve prijave i nisam video da je na toj proslavi došlo do narušavanja javnog reda i mira. Policija nije intervenisala.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track