IZLILA SE JUŽNA MORAVA: Na snazi zabrana saobraćaja kod Đunisa
Foto: Fonet Danijela Pavlovic

Za sve kategorije vozila

IZLILA SE JUŽNA MORAVA: Na snazi zabrana saobraćaja kod Đunisa

Srbija -
Sa vodom na kolovozu i otežanim saobraćajem treba računati na istom putu koji vodi kroz naseljena mesta Vitkovac, Srezovac i Korman

BEOGRAD - Zbog izlivanja reke Južne Morave i dalje je na snazi zabrana saobraćaja za sve kategorije vozila kod Đunisa, saopštio je Auto moto savez Srbije (AMSS).Sa vodom na kolovozu i otežanim saobraćajem treba računati na istom putu koji vodi kroz naseljena mesta Vitkovac, Srezovac i Korman. Saobraćaj je normalizovan za sve kategorije vozila i na putu Mali Zvornik - Ljubovija, kao i na mostu preko reke Cernice na državnom putu Zavlaka - Krupanj. Neprohodni su putni pravci Krupanj - Gračanica, Krupanj - Radaljska Banja - Radalj i Krst - Korenite - Krupanj.Prema podacima Uprave granične policije, trenutna zadržavanjaputničkih vozila na graničnim prelazima su do 30 minuta. Od danas do 3. aprila na putu radiće se na demontaži postojećih portalnih nosača, kao i na montaži novih portalnih tabli i portalnih nosača u zoni naplatne stanice ,"Bubanj Potok", petlje"Konjarnik" i petlje "Autokomanda".

Dežurstava u Đunisu, poplavljeno više od 400 hektara zemlje

Zbog izlivanja Južne i Zapadne Morave na području kruševčke opštine poplavljeno je više od 400 hektara poljoprvirednog zemljišta, a i danas je najkritičnije u selu Đunis gde neprestalno dežuruju nadležne službe.Nivo Južne Morave, koja je poplavila tridesetak objekata i dovela do prekida saobraćaja u Đunisu, od jutros opada i manji je za desetak santimetara u odnos na jutros u 4 sata kada je iznosio 627 cenitmetara, rečeno je u kruševačkom Gradskom štabu za vanredne situacije. Predstavnici štaba, Sektora za vanredne situacije, saobraćajne polcije i ekipe lekara dežurali su tokom cele noći, a svi su i sada na terenu, rekao je Tanjugu zamenik načelnika Štaba za vanredne situacije Dušan Todorović.On je naveo da je jedna osoba iz Đunisa zbog zdravstvenih problema juče prebačena u Zdravstveni centara, a bilo je još sedam evakuacija, odnosno premeštanja ljudi iz poplavljenih objekata u druge do kojih voda nije stigla. Todorović je rekao da je u Đunisu i okolini, zbog izlivanja Južne Morave poplavljeno oko 120 hektara oraničnih površina dok je, zbog izlivanja Zapadne Morave, u drugim krajevima kruševačke opštine pod vodom oko 300 hekatra zemljišta. Levo i desno od obala Zapadne Morave u naseljenim mestima Bela Voda, Kukljin, Jasika, Gavez, Šanac, Čitluk, Bivolje i Makrešane došlo je do izlivanja i poplavljeno je oko 320 hektara poljoprivrednog zemljišta.Zbog izlivanja reke Južne Morave i dalje je na snazi zabrana saobraćaja za sve kategorije vozila kod Đunisa, saopštio je ranije danas Auto moto savez Srbije (AMSS). Sa vodom na kolovozu i otežanim saobraćajem treba računati na istom putu koji vodi kroz naseljena mesta Vitkovac, Srezovac i Korman.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track