Najnovije vesti

Sve više nezaposlenih u Kruševcu

Sve više nezaposlenih u Kruševcu

Srbija
00:00h
Poslodavci za svakog novozaposlenog dobijaju po 300.000 dinara, jer je grad u posebnoj grupi gradova i opština, koji imaju stopu nezaposlenosti iznad republičkog proseka

KRUŠEVAC - Broj nezaposlenih u Kruševcu se od marta 2011. do marta ove godine povećao za 458 i sada iznosi 16.510, kazali su u kruševačkoj filijali Nacionalne službe za zapošljavanje.

Kako je navedno u kruševačkoj filijali NSZ, kroz aktivne mere zapošljavanja do posla je prošle godine u Rasinskom okrugu došlo 1.600 ljudi. U Rasinskom okrugu pre tri godine bez posla bilo je 27.795 ljudi, pre godinu dana 28.402, a sada ih je 28.732, naveli su kruševačkoj NSZ.

Aktivne mere zapošljavanje uticale su da se broj nezaposlenih u prethodne tri godine ne poveća drastično, istakli su u Filijali i dodali da je problem što su ove godine sredstva za te namene znatno smanjena.

"Za program novozapošljavanje odobrili smo subvencije za 20 lica, čime smo potrošili šest miliona dinara, odnosno čitav iznos predviđen za taj program", rekao je direktor kruševačke filijale NSZ Predrag Marković.

On je kazao da ove godine poslodavci u Kruševcu za svakog novozaposlenog dobijaju po 300.000 dinara, jer je taj grad u posebnoj grupi gradova i opština, koji imaju stopu nezaposlenosti iznad republičkog proseka i više od 50.000 stanovnika. Za taj program ove godine je podneto 112 zahteva za 170 radnika, a kako je naveo Marković, prošle godine je za te namene potrošeno 100 miliona dinara.

Prema rečima Markovića, za program samozapošljavanja odobrene su 34 subvencije po 160.000 dinara, čime je ispunjena ovogodišnja kvota od 5,7 miliona dinara. Prošle godine je za iste namene bilo izdvojeno 50 miliona dinara, kazao je Marković.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...