NOVI SAD: Milan EKV dobija svoj prolaz u Novom Sadu
Foto: Youtube Pt

U Zmaj Jovinoj ulici broj 22

NOVI SAD: Milan EKV dobija svoj prolaz u Novom Sadu

Srbija -
Odluka će postati validna ukoliko bude usvojena i na sledećoj sednici Skupštine Grada Novog Sada

NOVI SAD - Komisija za nazive delova naseljenih mesta i javnih službi Skupštine Grada Novog Sada usvojila je Odluku da prolaz u Zmaj Jovinoj ulici broj 22 ponese ime čuvenog srpskog muzičara Milana Mladenovića, izjavila je predsednica Komisije Branka Bežanov, koja je i podnosilac tog predloga.

Bežanov je rekla da je zadovoljna činjenicom da je predlog prihvaće i to jednoglasno, a da je zadovoljstvo tim veće što je Odluka doneta u vreme održavanja 15. Exit festivala, zvanično najboljeg muzičkog festivala u Evropi.

http://www.youtube.com/watch?v=XAYv62M8uSg

"Ovo najbolje vreme za odluku da Novi Sad, koji konkuriše za omladinsku prestonicu Evrope 2018. godine i za Evropsku prestonicu kulture 2021. godine, u centru grada dobije prolaz po Milanu Mladenoviću, umetniku koji je jedan od bastiona muzike i kulture u našoj modernoj istoriji", rekla je Bežanov.Ona je pojasnila da će pomenuta odluka postati validna ukoliko bude usvojena i na sledećoj sednici Skupštine Grada Novog Sada.

Milan Mladenović, frontmen benda "Ekatarina velika" (1958.-1994.) je jedan od najvećih i najsvestranijih umetnika u modernoj istoriji Srbije, koji je ostavio bogato nasleđe generacijama mladih ljudi u celom regionu. Ime Milana Mladenovića do sada su dobile ulice u Podgorici, Zagrebu i Zemunu, a njegovo ime nosi i jedan plato u Beogradu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track