GUŽVA NA GRANIČNIM PRELAZIMA: Čekanje na Batrovcima i Horgošu više sati
Foto: Citalac Kurira

Budite strpljivi

GUŽVA NA GRANIČNIM PRELAZIMA: Čekanje na Batrovcima i Horgošu više sati

Srbija -
Auto moto savez preporučuje vozačima da koristite manje frekventne prelaze sa Hrvatskom Šid, Sot i Bačku Palanku, a sa Mađarskom - Kelbiju i Bački Breg, dok je radno vreme prelaza Bački Vinogradi, Bajmok, Djala i Hogoš II od 07-19 časova

BEOGRAD - Prema podacima Uprave granične policije, vreme zadržavanja na izlazu iz naše zemlje, na granicnim prelazima Batrovci i Horgoš je više sati, a na ulasku u našu zemlju oko 60 minuta.

Na Gradini sa Bugarskom, pojačan je intenzitet saobraćaja gde je vreme zadržavanja na ulasku u našu zemlju oko 40 minuta.

Na ostalim prelazima, zadržavanje se kreće u intervalima od 15-30 minuta.

Na Gostunu sa Crnom Gorom, na izlazu vreme zadržavanja je oko 50 minuta.

Auto moto savez preporučuje vozačima da koristite manje frekventne prelaze sa Hrvatskom Šid, Sot i Bačku Palanku, a sa Mađarskom - Kelbiju i Bački Breg, dok je radno vreme prelaza Bački Vinogradi, Bajmok, Djala i Hogoš II od 07-19 časova.

Te prelaze, sem naših i mađarskih državljana, mogu koristiti i državljani EU.

JP "Putevi Srbije" su obavestili da su obezbedili cisternu pijaće vode za učesnike u saobraćaju koji čekaju na prolazak kroz granični prelaz Batrovci, kako bi se olakšalo čekanje na visokim temperaturama.

Takođe, i narednih vikenda dok traje letnja sezona, biće obezbeđena cisterna sa pijaćom vodom na graničnom prelazu Batrovci, saopštio je AMSS.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track