Video-nadzor štedi vodu

Video-nadzor štedi vodu

Srbija -
Predstoji izgradnja vodovodne mreže na Rudniku i seoskih vodovoda u pranjanskom kraju

GORNJI MILANOVAC - Uz partnerstvo Evropske unije i grada Užica u opštini Gornji Milanovac se privodi kraju realizacija projekta koji će obezbediti daljinsko nadgledanje i kontrolu vodosnabdevanja.

Predsednik opštine Milisav Mirković izjavio je da je projekat vredan 236.525 evra i da je EU obezbedila 88,27 odsto potrebnih sredstava.

Do sada su završeni radovi na na daljinskom nadzoru i upravljanju postojećim vodovodima. Predstoji izgradnja vodovodne mreže na Rudniku i seoskih vodovoda u pranjanskom kraju. Čitav posao trebalo bi da bude završen za 18 do 20 meseci.

Zahvaljujući novom sistemu video nadzora biće ostvarene velike uštede pri korišćenju vode.Direktor Javnog komunalnog preduzeća "Gornji Milanovac" Milosav Petrović kaže da je odgovarajući softver postavljen na pet rezervoara i dve pumpne stanice.

Nadzor će se obavljati iz dispečerskog centra i uprave preduzeća. Na ovaj način, u najvećoj mogućoj meri, smanjiće se količine vode koja se na razne načine gubila iz postojećih sistema u gradu i okolnim naseljima.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track