MINISTARSTVO DRŽAVNE UPRAVE: Stranka Jobik nije upisana u registar, prekršajna prijava za Savaja
Foto: Saša Urošev

Ilegalno delovali u Senti

MINISTARSTVO DRŽAVNE UPRAVE: Stranka Jobik nije upisana u registar, prekršajna prijava za Savaja

Srbija -
BEOGRAD - Upravni inspektorat Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave podneo je prekršajnu prijavu protiv mađarskog državljanina Ištvana Savaja (Istvan Szavay), jer je utvrđeno da u opštini Senta deluje u ime stranke Jobik.

Utvrđeno je da Savaj u ime političke stranke "Jobik magyarorsagert mozgalom" što u prevodu znači 'Pokret Jobik za Mađarsku', koja nije upisana u Registar političkih stranaka Srbije, navodi se u saopštenju.

Savaj je počinio prekršaj po Zakonu o političkim strankama, a zahtev za pokretanje prekršajnog postupka upućen je Prekršajnom sudu u Senti, dodaje se u saopštenju.

Inspekcijskim nadzorom utvrdjeno je da se u opštini Senta nalazi poslovni prostor na kome se nalazi tabla na kojoj je ispisano Ištvan Savaj "Pokret Jobik za Mađarsku", navelo je ministarstvo.

Uvidom u Registar političkih stranaka koje vodi Ministarstvo državne uprave, utvrđeno je da politička stranka pod nazivom Jobik nije upisana, a korišćenje njenog imena i simbola, kao i vizuelnog identiteta može se smatrati delovanjem u ime te stranke, precizirano je u saopštenju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track