ROĐEN 29 FEBRUARA: Imam 18 godina, a devet sam u penziji
Foto: Slađana Stevanović, Prestupna Godin

Valjevac sutra napokon postaje punoletan

ROĐEN 29 FEBRUARA: Imam 18 godina, a devet sam u penziji

Srbija -
Branislav Krstić rođen je 1944, ima dva sina od 40 i 33 godine, unuke od osam i šest, ali je ipak još tinejdžer pošto je na svet došao 29. februara, pa rođendan slavi svake prestupne

VALJEVO - Valjevac Branislav Krstić je već devet godina u penziji, ima dva odrasla sina od 40 i 33 godine, a sutra će napuniti tek 18 godina!Ovaj penzionisani radnik „Krušika“ rođen je 29. februara 1944. godine, a pošto rođendan slavi svake prestupne godine, sad će zapravo postati punoletan.- Srećan sam što ću konačno imati pravo glasa na izborima - kaže nam kroz smeh ovaj vedri Valjevac.

Ima mladog muža... Branislav sa suprugom Danicom
Ima mladog muža... Branislav sa suprugom Danicom

Nema nas mnogoU porodici Krstić ne sprema se veliko slavlje za punoletstvo, kako je to običaj u Srbiji, jer Branislav želi da proslavu s velikim šatrom i volom na ražnju napraviti tek kad napuni 25 godina!- Pošto rođendan slavim svake četvrte godine, tada ću imati punih 100 godina, a to je dovoljno za slavlje. Mnogi mi kažu da neću doživeti te godina, ali im odgovaram da sam rešio da doživim stotu i napravim veliku proslavu - ne skidajući osmeh ispod gustih brkova priča Branislav.Krstić će punoletstvo proslaviti s porodicom, biće i rođendanska torta, ali još nisu odlučili da li će na njoj biti svećice sa brojem 18 ili 72. U duvanju svećica pomoći će mu i njegove dve unuke.- Unuke ga zafrkavaju i u šali kažu da su samo malo mlađe od njega. Jedna ima osam, a druga šest godina i obećale su da će doći da pomognu dedi da oduva svećice za 18. rođendan - dobacuje supruga Danica.Ovaj Valjevac, koji je zagazio u osmu deceniju života, kaže da je upoznao samo jednog čoveka koji je rođen 29. februara.

Kao mladić... Branislav Krstić zapravo ima 72 godine
Kao mladić... Branislav Krstić zapravo ima 72 godine

Žena ga proveravala- Radni vek sam proveo u „Krušiku“. U vreme kad je fabrika zapošljavala 10.000 radnika, bila su nas četvorica koji smo rođeni 29. februara, a samo jednog od njih sam poznavao. Osim njih, nikad u životu nisam čuo da je neko rođen istog datuma kad i ja. Čak mi i moja žena, kad smo se upoznali, nije verovala da sam rođen 29. februara. Mislila je da se šalim, a tako reaguje većina ljudi - veli Branislav.Priča da mu rođendan, kad nije prestupna godina, rodbina i prijatelji čestitaju kad se sete.- Sa ženom, decom i unukama rođendan proslavljam 28. februara, a mnogi prijatelji mi rođendan čestitaju i 1. marta, kako se ko seti. I svake godine zbijaju šale zbog mojih godina. Sad ponosno mogu da im odgovorim da sam konačno punoletan - ističe Krstić.

Krajnje vremeMORAM DA SE UOZBILJIM - Mlađi sin mi u šali kaže da sam i do sada dosta bio neozbiljan. Kad postanem punoletan, moram da se uozbiljim jer odgovaram za svoje postupke. Na isti način mi „preti“ i žena, koja kaže da sad postajem odrastao čovek i da mi više neće udovoljavati kao ranije - šeretski nam objašnjava Branislav, dok supruga sedi do njega.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track