VUČIĆ: Lozničani, dovešću još jednog velikog investitora u narednih godinu dana
Foto: Tanjug Rade Prelić

Predizborni skup SNS

VUČIĆ: Lozničani, dovešću još jednog velikog investitora u narednih godinu dana

Srbija -
LOZNICA - U Loznicu moramo da dovedemo još jednog velikog investitora, koji će zaposliti više od 1.000 radnika i to ćemo da uradimo u narednih godinu dana, poručio je danas predsednik SNS Aleksandar Vučić.

Vučić je na predizbornom skupu SNS u tom gradu poručio Lozničanima da ga "drže za reč". "To ćemo da uradimo u narednih godinu dana, kao što sam to obećao i kao što je ispunjeno u Obrenovcu, Vladičinom Hanu i Krupnju", rekao je Vučić građanima i dodao da će brže nego što se čini biti završena još jedna traka puta Šabac-Loznica.

On je pozvao Lozničane da u što većem broju izađu na izbore 24. aprila i odluče da li Srbija ide napred - u sigurnu budućnost i put mira, stabilnosti i napretka li nazad u prošlost plačkaških privatizacija i izolacije. "Mislim da je taj izbor jednostavan", rekao je Vučić.

Takođe je pozvao građane da 24. aprila ne ostaju kod kuće, jer tako svoje poverenje daju onima koji bi zemlju da vrate u prošlost. "Budite odgovorni i izađite na izbore", poručio je Vučić. On je podsetio da je prvi put Fiskalni savet pohvalno govorio o ekonomskoj politici vlade, ocenivši da je stanje u budžetu dobro, što, kako je istakao, pokazuje da reforme daju rezultat. "Težak, ozbiljan rad uvek daje rezultate, a ne prazna priča, koliko god da je dobra", rekao je Vučić.

Vučić je zahvalio građanima na podršci takvoj politici, a naročito penzionerima koji su podneli najveći teret na svojim leđima, poručujući im da u budućnosti mogu da računaju na stabilne i samo na veće penzije, jer je država bila odgovorna i racionalno vodila ekonomsku politiku.

Rekao je da je u prošlosti pravljeno mnogo gluposti, da se vlast dodvoravala narodu pred svake izbore, a da su cenu plaćale generacije posle njih. Kako je naveo, samo u februaru i martu otlpaćeno je oko 40 milijardi dinara na ime kamata na osnovu nepovoljnih kredita, sa visokim kamatnim stopama, a da nije napravljen minus u kasi.

"Do sad je izgrađeno 277 mostova, ako dobijemo poverenje građana do kraja budućeg mandata nadam se da ćemo izgraditi 1.000", rekao je Vučuć. Podsetivši da mu je cilj da obiđe svaku školu i bolinicu, Vučić je rekao da želi da vidi svaki toalet kako bi đaci radili i učili u uslovima po evropskim standardima.

Predsednik SNS je istakao i da aktuelna vlast ne nudi mržnju, kao što to rade politički protivnici, već da sa konkretnim rezultatima i planovima za budućnost izlazi pred građane. "Mi ne nudimo mržnju, već težak rad, uvaženu Srbiju u svetu, koja štiti nacionalne interese, štiti i čuva RS i KiM, koja ne da na sebe i koja sebe poštuje", rekao je Vučić. Podsetivši da se u prethodnih godinu i 11 meseci više puta video sa Putinom, Merkelovom, Bajdenom, Vučić je rekao da to govori o promenjenom, boljem nego ranije položaju Srbije.

"Hoćemo takav položaj da sačuvamo, a da istovremeno budemo suverena, nezavisna i slobodna zemlja". One koji prebacuju vlasti da je malo uradila za ljude na Kosovu i Metohiji, Vučić podseća da je SNS u toj pokrajini dobila 52 odsto glasova, ocenivši da narod na Kosovu zna ko radi u njihovom interesu, ko razume njhihove probleme.

"Nemoj pridike da mi drže oni koji su bez ikakvih pritisaka govorili da je dobro što su Hrvati upali u Knin. Od mene to nećete nikad čuti, ni pod najtežim pritiscima", rekao je Vučić. "Nije me briga šta rade moji politički protivnici, da li će da bace bombe ili nešto drugo, nije me briga, neka rade šta hoće, ali neće moći da sruše 277 mostova", rekao je Vučić. Vučić je Lozničanima zahvalio na veri u drugačiju i normalnu Srbiju i poručio da će imati više novca iz Beograda nego do sad, kako bi taj kraj mogao da privlači veći broj turista.

Predsednik naprednjaka je građanima Loznice poručio i da imaju dobrog gradonačelnika koji se bori za njih: "Strašno je dosadan čovek, zove me svaki dan i traži nešto za vaš grad. Kad mu kažete da nema novca, onda počne da plače i kuka. On je dobar gradonačelnik, jer se bori za svoje građane", rekao je Vučić. Gradonačelnik Vidoje Petrović je poručio da je Loznica već izabrala koga će podržati 24. aprila. "To je Loznica uvek umela i nije teško. Ovoliko vas danas na trgu u Loznici daje odgovor na ključno pitanje - Loznica je izabrala za koga će glasati", poručio je Petrović i istakao da je ujedinjena Srbija najjača i da može sve na čelu sa Vučićem.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track