HOROR ZMIJSKO LEGLO U KUĆI: 300 zmija u dečjim krevetima!
Foto: Dragan Ilić

Iseljena porodica

HOROR ZMIJSKO LEGLO U KUĆI: 300 zmija u dečjim krevetima!

Srbija -

Porodica Šimunović iz Boljevca, sa troje dece, iseljena jer su u njihovom domu pronađeni poskoci i smukovi

Milan Šimunović iz sela Drnovca kod Boljevca pronašao je u kući leglo od čak tri stotine zmija, koje su preplavile čitavo domaćinstvo ove petočlane porodice. U leglu smukova pronađeno je i nekoliko poskoka, najootrovnijih zmija u Srbiji.Prestravili seŠokiran otkrićem, Šimunović je pretražio kuću i ustanovio da su se gmizavci nakotili iza lamperije na tavanu kuće, a pošto je njih nekoliko našao i u dečjim krevetima, prijavio je to nadležnima, koji su porodicu momentalno iselili.- Krajem prošle nedelje probudila me ćerkica Laura (3) i rekla: „Tata, tata, videla sam velikog guštera kako mi prolazi ispod pokrivača.“ Žena i ja smo se se prestravili kad smo se osvrnuli po kući i videli zmiju kako gamiže, sledili smo se. Međutim, to je tek početak nevolja. Istog dana u kući sam ih ulovio čak sedam. Klizile su ispod lamperija, silazile sa tavanica, pomaljale se iza posuđa, šporeta. Prava najezda. Tokom noći uhvatio sam još četiri zmije, ukupno 11 za 24 sata - priča domaćin.

U šoku... Porodica Šimunović
U šoku... Porodica Šimunović

Privuklo ih đubrište

Kućica Šimunovića nalazi se na brdu iznad Boljevca. Pre je to kolibica nego kuća. Izgrađena je na temeljima nekadašnje staje. Šimunovići su svojeručno sklepali domaćinstvo od dve prostorije. Ekipe iz niške „Zoo- planete“ koje su došle da uklone zmije ustanovile su da su se gmizavci prvobitno naselili u stajnjaku kraj trošne kućice.
Ume sa gujama... Članica „Zoo-planete“
Ume sa gujama... Članica „Zoo-planete“

Reakcije nadležnihOPŠTINARI NISU SMELI DA RIZIKUJUIz Opštinske uprave Boljevac reagovali su munjevito i poslali ekipu na teren.- Reč je o petočlanoj porodici sa troje maloletne dece, svi su jedno drugom do uveta. Nismo smeli da rizikujemo, odlučili smo da ih odmah iselimo. Obezbedili smo im privremeni smeštaj dok stručne ekipe detaljno ne pregledaju kuću. Zatim mora potpuno da se renovira, pošto zmije izviru iz svih zidova i podova - izjavio je za Kurir predsednik opštine Boljevac Nebojša Marjanović.

JEZA DA TE UHVATI Zabeležen Peti ujed zmija otrovnica u Nišu ŽENU UJEO POSKOK DOK JE SKUPLJALA DRVASlavicu Veličković (65) ujeo je poskok u nedelju u njenom dvorištu u sićevačkom selu Šutevcu kraj Niša. Ženu je otrovnica ugrizla za ruku, zbog čega je zbrinuta u niškoj Hitnoj pomoći, a zatim prebačena na Infektivnu kliniku na dalje lečenje. Nakon primanja terapije dobro se oseća. Ovo je peti ujed u Nišu.- Htela sam da podložim šporet. Ugrize me za prst, a panj pade na nju. Izmigoljila se i pobegla. Imala je po leđima rombove. Odmah sam znala da je otrovna - opisuje Slavica stravičan susret s poskokom. M. M.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track