HOROR NA BAZENU: Deca isečena po nogama
Foto: Shutterstock

Neslavan start prvog niškog akva-parka

HOROR NA BAZENU: Deca isečena po nogama

Srbija -

Dvanaestoro zbrinuto s površinskim posekotinama, dvoje mališana s ozbiljnim povredama ušiveno na Dečjoj hirurškoj klinici, a jedna odrasla osoba na Hirurškoj klinici

Petnaest kupača, od čega 14 dece, povređeno je u sredu u akva-parku na bazenu „Čair“, neposredno nakon svečanog otvaranja!Dok ogorčeni roditelji upravu bazena optužuju za nemar, direktor odgovara da je povredama kumovalo nepoštovanje propisa o korišćenju sadržaja akva-parka. Incident je izašao na videlo zahvaljujući Fejsbuk grupi „Mesto za roditelje iz Niša“, posredstvom koje je Z. P., majka jednog od povređenih dečaka, izrazila svoj revolt.Sramotno i bednoKako je navela, njen sin je posekao palac na desnoj nozi, zbog čega je morala da se obrati Hitnoj pomoći, a detetu je preporučeno da pije antibiotike zbog moguće infekcije. Ana Milojević, lekar u ambulanti Hitne pomoći na bazenu, potvrdila je da su zbrinuli petnaestoro kupača s posekotinama nogu.- Dvanaestoro smo mi zbrinuli jer se radilo o površinskim posekotinama, dvoje dece je zbog ozbiljnijih povreda poslato na Dečju hiruršku kliniku radi ušivanja, a jedna odrasla osoba je radi istog zahvata upućena na Hiruršku kliniku - saopštila je doktorka Milojević.

Dragan Perić, direktor SC „Čair“, izrazio je žaljenje zbog nemilog događaja.- Sve povrede su nastale na „sporoj reci“, delu akva-parka gde pumpa pokreće vodu i na taj način simulira reku. Tu postoje rešetke koje štite pumpu, ali i kupače, kako ih potisak vode ne bi povukao. Povređivanje je nastalo baš na tim rešetkama, jer su kupači gazili po njima iako se taj deo bazena koristi samo za plutanje, uz upotrebu opreme koja im je dostupna - kazao je Perić.Potvrde o bezbednostiOn je naglasio da je imao nameru da se izvini roditeljima, ali da su se oni oglušili o njegov poziv.- Ja sam odmah po saznanju za ovaj događaj javno pozvao roditelje da dođu, između ostalog i radi dogovora o nadoknadi štete, jer su svi naši kupači osigurani. Međutim, niko nije došao.Perić je dodao da su pre otvaranja dobili sve potvrde i saglasnosti koje garantuju bezbedno korišćenje objekta.

Dovoljno osobljaPERIĆ: BRINEMO O BEZBEDNOSTIDirektor Perić je naglasio da na bazenu ima dovoljno osoblja koje brine o bezbednosti kupača.- Na bazenu ima 15 spasilaca, koji imaju sertifikate, dvadeset volontera i veći broj redara.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track