PRVA PLATFORMA ZA LEGALNE ONLAJN FILMOVE: Dragan Bjelogrlić briše s interneta sve srpske pirate
Foto: Beta Milan Bradović

Protiv nelegalnog emitovanja

PRVA PLATFORMA ZA LEGALNE ONLAJN FILMOVE: Dragan Bjelogrlić briše s interneta sve srpske pirate

Društvo -

Na platformi je trenutno 531 film, serija i dokumentarac iz Srbije i nekoliko iz regiona, već je počelo njihovo skidanje sa Jutjub kanala

Srpski glumac i predsednik Grupacije kinematografa PKS Dragan Bjelogrlić predstavio je juče prvu platformu za legalno onlajn prikazivanje filmova i serija u Srbiji netfilm. tv, koja će, kako je najavio, smanji pirateriju, jer će sva dela postavljena na tu platformu odmah biti skinuta sa svih piratskih platformi, uključujući Jutjub i torente.Naime, na platformi je trenutno 531 film, serija i dokumentarac iz Srbije i nekoliko iz regiona, već je počelo njihovo skidanje sa Jutjub kanala, a do kraja nedelje bi trebalo da 70 odsto nelegalnog sadržaja bude uklonjeno s interneta.

- Srpska kinematografija nikad do sada nije uspela da dobije bitku protiv piraterije. Ovo je prvi pokušaj da se ona spreči i da se omogući autorima i producentima da eksploatišu svoja dela uz naknadu - naveo je Bjelogrlić, dodajući da će filmovi i autori za koje nema mesta u bioskopima napokon dobiti priliku da naplate svoj rad. Bjelogrlić je napomenuo i da su državne institucije dale podršku projektu, uključujući MUP i tužilaštvo.Osnivači platforme, pored Bjelogrlića, jesu Saša Jakšić, producent „Grand produkcije“ i Dragan Đurković, vlasnik „Vižn tima“.

Oni su objasnili da korišćenje platforme biti besplatno prvih nedelju dana od registracije, nakon čega će se plaćati pretplata i to za nedelju dana korišćenja 140 dinara, odnosno 499 dinara za mesec dana. Konferencija na kojoj je predstavljena platforma počela je minutom ćutanja zbog iznenadne smrti glumca Milorada Mandića Mande.D. S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track