JAGODINA: Policajci 12 zemalja obići će zoo-vrt, muzej voštanih figura i akva park!
Foto: Tanjug/Dušan Aničić

Generalna skup[tina IPA

JAGODINA: Policajci 12 zemalja obići će zoo-vrt, muzej voštanih figura i akva park!

Srbija -

JAGODINA - Internacionalna policijska asocijacija (IPA) održaće danas u Jagodini 11. generalnu skupštinu, na kojoj će učestovati policajci 12 zemalja, a skupštinu je otvorio predsednik IPA Sekcije Srbija Nebojša Pantelić.

Policajci iz Rusije, Grčke, Češke Republike, Hrvatske, Slovenije, Makedonije, Poljske, BiH, Rumunije, Crne Gore, Albanije i Republike Srpske stigli su u Jagodinu.

Predsednik IPA regiona Pomoravlje Slobodan Stojanović rekao je da će sednica početi u zgradi Skupštine grada u 10 sati, a posle otvaranja policajci će u Policijskoj upravi u Jagodini razgledati izložbu policijskih uniformi i amblema.

Foto: Tanjug/Dušan Aničić
Foto: Tanjug/Dušan Aničić

On je istakao da je planira i defile policajaca u svečanim uniformama svojih zemalja glavnom ulicom do Turističkog kompleksa. Policjaci su smešteni u Hotelu "Alfa" u Končarevu, oko sedam kilometara od Jagodine, na levoj obali Velike Morave.

Planirano je da posete akva park, Muzej voštanih figura, Zoo vrt i Izletište "Potok", dodao je Stojanović.IPA je najveća i najstarija policijska asocijacija, ima 700.000 članova iz država celog sveta, a osnovana je 1. januara 1950, podsetio je Stojanović.

IPA je zasnovana na principu zasnovanom na odredbama univerzalne deklaracije o ljudskim pravima, donete 10. decembra 1948. godine od Generalne skupštine Ujedinjenih naroda.Stojanović je objasnio da je cilj IPA podsticanje i razmena profesionalnog iskustva, podsticanje prijateljstva policajaca iz zemalja članica, poboljšanje odnosa policije i javnog mnenja, podsticanje socijano- humanitarnih aktivnosti, kulturno-sportska saradnja.

(Foto: Tanjug/Dušan Aničić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja