KUPUSIJADA U MRČAJEVCIMA: Počinje borba za Zlatni lonac
Foto: Fonet Branko Vuckovic

Takmičenje u kuvanju svadbarskog kupusa

KUPUSIJADA U MRČAJEVCIMA: Počinje borba za Zlatni lonac

Srbija -

MRČAJEVCI - Na 14. turističkoj manifestaciji Kupusijada, koja će biti održana u Mrčajevcima kod Čačka od 16. do 18. septembra, u kuvanju svadbarskog kupusa takmičiće se oko 40 ekipa i pojedinaca, a najboljima će bit dodeljeni zlatni, srebrni i bronzani lonac.

Predstavnik Turističke organizacije Čačak Dragan Đolović, rekao je da se, tokom trodnevnog trajanja manifestaciije, u Mrčajevcima očekuje najmanje 50.000 gostiju koji će uživati u tradicionalnim gastronomskim specijalitetima i dobrim muzičkim programima.

Foto: Fonet
Foto: Fonet

Prvog dana manifestacije, čiji je domaćin zamenik gradonačelnika Čačka Radoš Pavlović, biće održan narodni višeboj i koncert grupe "Vesele osamdesete" iz Kragujevca. U subotu, 17. septembra počinje takmičenje u kuvanju kupusa u kategorijama "Celo selo kuva", "Ekipe i pojedinci" i "Ugostitelji", a za taj dan je planirana i Smotra dečjih folklornih ansambala Moravičkog okuga, Amaterski muzički maraton pevačkih grupa, frulaša, harmonikaša i solista na drugim instrumentima, folklornih grupa i ansambala.

Održažće se i tradicionalno "Obrenovaje", revijalni program u kome izvođači pevaju pesme Obrena Pjevovića, kao i koncert Vojislava Spasića i ansambla Arhangel iz Kragujevca.U nedelju, 18. septembra nastavljaju se takmičarsko "krčkanje svadbarca" i Amaterski muzički marathon, a za veče je planirano progalašenje pobednika, koncert kulturno umetničkih društava, kao i koncert estradnih zvezda na kome e nastupiti Gordana Lazarević, Biljana Jeftić, Mićo i Nemanja Kujundžić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track