UDAR NA DŽEPOVE NIŠLIJA: Gradsko veće Niša odlučuje o poskupljenju grejanja
Foto: Thinkstock

Gradska toplana dostavila novi obračun

UDAR NA DŽEPOVE NIŠLIJA: Gradsko veće Niša odlučuje o poskupljenju grejanja

Srbija -

NIŠ - Većnici grada Niša razmatraće danas na sednici Gradskog veća predlog o povećanju cene grejanja.

Gradska toplana juče je i zvanično, pisanim saopštenjem potvrdila da je gradu dostavila obračun cene grejanja kojim je zatražila da fiksni deo cene ubuduće iznosi 29,88 dinara po kvadratu, a varijabilni 5,21 dinar po kilovat satu.

Toplana trenutno naplaćuje grejanje 28,26 dinara po kvadratu, dok varijabilni deo iznosi 3,91 dinar po kilovat satu.To javno preduzeće navelo je u saopštenju da je nova, viša cena grejanja "u skladu sa metodologijom koja je propisana Uredbom Vlade Srbije za odredjivanje cene snabdevanja toplotnom energijom krajnjeg kupca".

"Fiksna cena je sračunata na bazi parametara iz finansijskih izveštaja za 2015. godinu. Predložena varijabilna cena je uslovljena cenom energenata, pre svega gasa i mazuta", piše u saopštenju koje je potpisao v.d. direktora Gradske toplane Zoran Stojanović.

Predlog Toplane već je izazvao ogromno nezadovoljstvo korisnika daljinskog grejanja, iako nije izvesno da će Veće grada Niša odobriti više cene.

Ukoliko bi Veće prihvatilo poskupljenje, mesečni računi za stan od 60 kvadrata bio bi veći za 1.700 dinara.Nišlije su višesemečnim protestima 2015. godine uspele da uoči početka prošlogodišnje grejne sezone izdejstvuju smanjenje cene grejanja.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track