BOLESNIK IZ SUBOTICE: Ubija pse i mačke puškom iz automobila i truje ih!
Foto: Kurir Nadica Harminić

BOLESNIK IZ SUBOTICE: Ubija pse i mačke puškom iz automobila i truje ih!

Srbija -

SUBOTICA - Na psa koji je iskrvario u veterinarskoj stanici, pucano je iz crvenog automobila i znamo da je to učinio C. L. koji nosi pušku u autu i često puca na mačke i pse, baca otrov na ulici ili pokušava da ih gazi.

Mešanac je uginuo od krvarenja, zbog ranjavanja, kada su ga građani sa ulice odneli kod veterinara. Ubrzo smo saznali da je pas pobegao iz dvorišta kuće, a da su ga vlasnici ranije udomili iz azila. Bio je vakcinisan, čipovan, umiljat i omiljen među ukućanima, a nakon udomljavanja ubijen je vazdušnom puškom strelca na životinje, kaže Sabina, aktivistkinja „Anime“.

Udruženje „Anima“ iz Subotice prijavilo je policiji novo zlostavljanje životinja, nakon čega je policija identifikovala muškarca starog 67 godina, koji živi u Subotici, podnela krivičnu prijavu protiv zlostavljača životinja i oduzela mu vazdušnu pušku kojom je pucao u psa. Mešanac je uginuo posle pucnjeva ubice pasa.

- Pas je uginuo od krvarenja zbog ranjavanja, kada su ga građani odneli kod veterinara. Ubrzo smo saznali da je pas pobegao iz dvorišta kuće, a da su ga vlasnici udomili iz azila. Bio je vakcinisan, čipovan i pažen od ukućana. Na njega je pucano iz crvenog automobila i znamo da je to učinio C. L. koji nosi pušku u autu i često puca na mačke i pse, baca otrov na ulici ili pokušava da ih gazi, izjavila je Sabina, aktivistkinja „Anime“.

Pre desetak dana Subotičani su našli psa koji je bio u vrlo teškom stanju, na ulici, odneli ga veterinaru, ali spasa za životinjicu nije bilo. Iskrvario je od ispaljenog hica iz puške. Građani tvrde da je reč o monstruoznom ubici životinja, koji je ubio tokom dve decenije stotinu mačaka i pasa.

U policiji kažu da je o svemu obavešteno i Osnovno javno tužilaštvo te da će biti podneta prijava Prekršajnom sudu u Subotici, zbog prekršaja zakona o oružju i municiji, koji je osumnjičeni izvršio.Subotičanin je, kako se nezvanično tvrdi, izjavio da je pucao, jer je branio ženu koja je tim putem prolazila, od čopora pasa. U ovom slučaju, pas je imao vlasnike, imao je više godina i nije bio agresivan.

Ipak, Subotičani retko govore o slučajevima u kojima neko sumanuto ubija životinje, a letos je u objektima na Radijalcu bila serija ubistava i trovanja mačaka, na šta su se njihovi vlasnici javno žalili. O postupcima osumnjičenog za poslednje ubistvo psa mešanca, u društvu „Anima“ kažu, da je evidentno da se radi o zlostavljaču koji već godinama ubija pse i mačke.

Aktivisti koji zbrinjavaju i pomažu napuštenim životinjama podneli su krivičnu prijavu policijskoj upravi, ali za sve što su saznali, ne iznose još jer se plaše osumnjičenog, kažu i sakupljaju dokaze i svedoke.

—Molimo građane da zajedno, pravnim putem dokažemo o kome se radi. Puška mu je oduzeta, ali on ima i druge načine da se iživljava dalje nad životinjama, baca otrove na mestima gde vidi kućne ljubimce, a saznali smo i da je u iskopanu jamu bacao žive pse i pustio ih da tu uginu, monstruozno se ponašao sa životinjama, sipao im i kiselinu u usta i lice, kažu u „Animi. OJT je dobilo prijavu protiv lica koje je pucalo iz vazdušne puške., a detalje prijave se proveravaju ida li je C. L. imao dozvolu za oružje. Ako se utvrdi da su navodi iz Udruženja tačni, osumnjičenom po proijavi, preti novčana ili kazna zatvora do jedne godine, iako do sada niko u Subotici nije završio iza rešetaka, zbog zlostavljanja životinja.

N.H.K.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track