SPASLI SE: FAP izbegao stečaj
Foto: Ministarstvo Odbrane Srbije

Poverioci se odrekli potraživanja

SPASLI SE: FAP izbegao stečaj

Srbija -

PRIBOJ - Trgovinski sud u Užicu danas je usvojio Unapred pripremljeni plan reorganizacije a poverioci su se odrekli svojih potraživanja, što znači da pribojski FAP neće otići u stečaj.

Ovom odlukom Fabrika automobila u Priboju prelazi u vlasništvo države Srbije i nastavlja da posluje bez dugovanja.Poverioci će u narednih pet godina dobijati akcije čija je ukupna vrednost oko osam milijardi dinara. Na taj način je oko devet miliona dinara duga fabrike pretvoreno u kapital.

Udeo države u vlasništvu tog kapitala je 95 procenata, tri procenta pripadaju komercijalnim poveriocima a dva radnicima.

Foto: Nemanja Pančić
Foto: Nemanja Pančić

Predstavnik sindikata radnika FAP-a Miroslav Mršević kaže da će Vojsci Srbije biti ponudjeno upravljanje FAP-om.U ovoj pribojskoj fabrici već je počela proizvodnja 30 kamiona za domaćeg kupca preko koga će oni biti izvezeni u Ujedinjene Arapske Emirate.

U ovoj fabrici se nadaju da će uskoro biti potpisan i ugovora sa Vojskom Srbije o proizvodnji 20 kamiona, kao i o poslovima s kompanijama iz Egipta, Alžira, Gane i Rusije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track