ISPOVEST OSOBLJA NIŠKOG VRTIĆA: Deca su nam vrištala od straha dok je razbijao prozore i vrata
Foto: M.M.

Nezapamćen upad u prostorije obdaništa jer mu je tako došlo...

ISPOVEST OSOBLJA NIŠKOG VRTIĆA: Deca su nam vrištala od straha dok je razbijao prozore i vrata

Srbija -

Policija uhapsila M. J. (23), koji je bez ikakvog povoda uleteo u obdanište „Svitac“ i porazbijao prozore i vrata. Vaspitačice uspele da sklone mališane

Dvadesettrogodišnji M. J. prestravio je decu i osoblje vrtića „Svitac“, u niškom naselju Ratko Jović, kad je razvalio vrata, polomio prozore i nastavio da krši sve što mu se našlo na putu.Mališani su vrištali dok je manijak lupao sve oko sebe, a prestravljene vaspitačice uspele su da ih sklone na bezbedno mesto i pozovu policiju, pa je vandal uhapšen. Zoran Jonić, direktor predškolske ustanove „Pčelica“, u čijem sastavu posluje i vrtić „Svitac“, ističe da je najvažnije što u ovom incidentu niko nije povređen.

Tako mu došlo- Sve mere za zaštitu dece u ovom vrtiću bile su ispoštovane. Vrata su bila zaključana, ali, nažalost, to nije bila dovoljna prepreka ovom mladiću. Zahvaljujući prisebnosti vaspitačica, nije uspeo da dođe u kontakt s decom - objašnjava Jonić.On naglašava da nije postojao motiv za ovakav postupak.- Nije reč o nezadovoljnom roditelju niti o osobi koja ima bilo kakve veze s vrtićem ili ljudima koji rade u njemu. Jednostavno, u pitanju je nasumično nasilje, ponašanje koje je izmaklo svakoj kontroli. On nije ni policiji umeo da objasni zbog čega je to uradio, već je samo kazao da mu je „tako došlo“. Kako sam čuo, odranije je poznat po sličnim ekscesima - kazao je direktor „Pčelice“.Uprava vrtića odmah je reagovala i otklonila posledice nezapamćenog divljanja.

Pritvor do 48 satiNiška policija je saopštila da je M. J. određeno zadržavanje do 48 sati, nakon čega će s krivičnom prijavom za nasilničko ponašanje biti priveden Osnovnom javnom tužilaštvu.M. M.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track