VANREDNI IZBORI U ŠAPCU: Građani glasaju gde žele da dočekaju Novu godinu
Foto: PR

VANREDNI IZBORI U ŠAPCU: Građani glasaju gde žele da dočekaju Novu godinu

Srbija -

U Šapcu su vanredni izbori. Na zvaničnoj fejsbuk stranici Grada Šapca glasa se za lokaciju na kojoj će biti organizovan doček Nove godine. Izborne tišine nema, a borba se vodi između dva kandidata – Trga i Tržnice.

Do podne pijaca, a uveče prostor za žurku u najluđoj noći. Tako je 31. decembra 2015. izgledala Tržnica u Šapcu, koja se nalazi u centru grada u zatvorenom prostoru. Klikom na „lajk“ na fejsbuk stranici Šapčani glasaju da 2017. dočekaju na istom mestu.Oni kojima je tradicionalni doček u zimskoj idili na gradskom trgu draži, glasaju tako što kliknu „srce“ na postu za glasanje. Simpatizeri ovog kandidata istuču da „najlepši trg u Srbiji“ ne sme biti prazan u novogodišnjoj noći.

Sudeći po stotinu komentara i više od hiljadu glasova, u Šapcu je prava izborna atmosfera.Trenutni favorit je Trg, ali ostaje još jedan dan za odluku. Glasanje se završava u nedelju tačno u ponoć, nakog čega se broje glasovi. Pobednik će biti proglašen u ponedeljak, a Šapčani će dočekati Novu godinu na mestu koje su izabrali.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track