ODLUKA VLADE: Novi Sad - evropska prestonica kulture projekat od nacionalnog značaja
Foto: Beta/Ilustracija

Snažna podrška

ODLUKA VLADE: Novi Sad - evropska prestonica kulture projekat od nacionalnog značaja

Srbija -

BEOGRAD - Vlada Srbije proglasila je projekat Novi Sad 2021 – Evropska prestonica kulture kulturnim projektom od nacionalnog značaja za Srbiju, saopštilo je danas Ministarstvo kulture i informisanja.

Proglašenje „Novi Sad 2021 - Evropska prestonica kulture“ za projekat od nacionalnog značaja, kako je saopšteno, je snažna podrška da se projekat realizuje na najbolji mogući način.

Projekat, osmišljen kao platforma za razvoj kulturnih i kreativnih potencijala Novog Sada, narednih godina osnažiće kulturnu vitalnost grada, omogućiće urbanu regeneraciju i održivi razvoj koji podrazumeva strukturne promene, kao i poboljšati međunarodni ugled Novog Sada i Srbije, ističe se u saopštenju.

Foto: Beta
Foto: Beta

Pošto je cilj programa Evropske prestonice kulture promocija i slavljenje bogate kulturne raznolikosti Evrope i zajedničkih aspekata evropskog nasleđa, čime se unapređuje međusobno razumevanje i interkulturni dijalog, ovo je jedinstvena prilika za Novi Sad i Srbiju da žiteljima Evrope predstave svoje kulturno nasleđe i evropske vrednosti koje neguju, dodaje se u saopštenju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track